luni, 22 aprilie 2013

Grapini: Staţiunile nu sunt 100% pregătite pentru turişti; cel mai bine arată Mamaia, cel mai rău – staţiunile din sudul litoralului

Ministrul pentru IMM-uri şi Turism, Maria Grapini, se află vineri în sudul litoralului, unde participă la un forum balnear, cu această ocazie ea remarcând că nici o staţiune nu este 100% pregătită să-şi întâmpine turiştii.
Nici una dintre staţiuni nu este 100% pregătită. Sunt şi unele hoteluri care arată rău şi a căror imagine o afectează şi pe cea a hotelurilor care arată bine, a spus Grapini. Din punctul de vedere al ministrului, staţiunea Mamaia arată cel mai bine, iar cel mai rău – staţiuni din sudul litoralului.
În cadrul forumului la care participă, ministrul Grapini a mai declarat: Vin din mediul privat şi în toate domeniile sunt oameni care au performat şi au făcut o afacere de calitate, cu toate aiurelile din legi. Dezastrul nu e din cauza legii în turism, ci din cauza indisciplinei în aplicarea legii. Nu este consens pentru operatorii din aceeaşi breaslă. În mod subiectiv sunt interese. Trebuie să găsim o linie mediană între propunerea unora şi altora, care să aibă un efect multiplicator. A trăi în sănătate trebuie să fie un motto care să intre în capul tuturor. Trebuie să schimbăm cultural mentalitatea oamenilor de a preveni, să-şi facă o dată pe an analizele. Este nevoie de un efort în echipă. Am pregătit un memorandum prin care doresc să nu mai construim haotic! Desenăm zona turistică şi toată lumea să se conformeze planului urbanistic. Că le va plăcea sau nu primarilor, este treaba lor. Rolul meu este să fac ceva bun, a spus Grapini.
Ministerul are 15 societăţi, Mamaia, Litoral, Telegondola, toate pe pierdere. De ce să plătim angajaţi şi să avem pierderi?, a mai spus Grapini.

  Replica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu