vineri, 26 aprilie 2013

Litoralul constănţean, pregătit să întâmpine turiştii: vezi ce evenimente şi ce preţuri te aşteaptă. Mazăre: Atracţia în Mamaia este bahausul


Litoralul constănţean se află pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte pregătirile pentru deschiderea oficială a sezonului estival, fiind vorba de ziua de 1 mai. Se anunţă evenimente spumoase la malul mării, fie că este vorba de staţiunea Mamaia sau staţiunile din sudul litoralului, care aşteaptă peste 40.000 de turişti. Şi sudul litoralului promite că îşi va masca bubele şi că va ieşi la înaintare cu preţuri şi oferte avantajoase. De asemenea, a fost lansat şi pogramul Litoralul pentru toţi.
Dimineaţa zilei de 1 mai va debuta cu o paradă a litoralului românesc, care va pleca de la Mangalia, va trece prin staţiuni, inclusiv prin Eforie Sud, la târgul de antichităţi, după care se va ajunge în Constanţa şi până la piaţeta Cazino din Mamaia, unde se va organiza un flash mob, cu dansuri greceşti, la care sunt aşteptaţi să participe cât mai mulţi turişti. De menţionat este că la paradă va fi şi un autobuz supraetajat din cadrul RATC, care va fi transformat într-un car dedicat prietenilor de pe Facebook, după cum a declarat preşedintele Asociaţiei Litoral-Delta Dunării. De asemenea, în paradă vor fi şi maşinile de epocă, dar şi o maşină de raliu. Distracţia va continua în staţiunea Mamaia, alături de Radu Mazăre, în clubul Ego, care va dura toată noaptea. Cât despre tarife, turiştii care optează pentru cazare în Mamaia vor scoate din buzunar aproximativ 60 de lei, de persoană, pe noapte, la un hotel de trei stele, 90 sau 100 de lei, la patru stele, preţurile urcând mai mult la 5 stele. În ceea ce priveşte staţiunile din sudul litoralului, preţurile sunt mult mai mici, chiar cu 50%. Însă, potrivit reprezentanţilor oficiali, staţiunea Mamaia este în topul preferinţelor turiştilor, fiind prima la rezervări. Ca atare, distracţia se anunţă a fi în toi, doar vremea să rămână bună. În Mamaia, majoritatea turiştilor vin pentru distracţie şi pentru cluburi. Am înţeles, însă, că vor veni mulţi străini pentru diferite evenimente, luându-şi pachete de cazare în Mamaia. Aici e grosul. Se face şi defilarea de maşini şi festivaluri, dar grosul şi atracţia majoră, cel puţin în Mamaia, este bahausul şi distracţia de noapte, a declarat Radu Mazăre, primarul Constanţei, care a mai menţionat şi faptul că pe plajă nu vor exista beach baruri, ci doar corturi, care se vor strânge după Sărbătorile Pascale Au voie să-şi pună doar corturi, pe care o să le strângă după Paşti. Pe plajele ce le-au fost atribuite, însă numai corturi, alte construcţii nu o să vedeţi. Imediat după 1 mai, se încheie contractele şi atunci o să dăm autorizaţiile de construcţii pentru beach baruri în conformitate cu PUZ-UL de pe plaje, pe care urmează să-l aprobăm, a mai spus Mazăre.
Taxa de promovare s-ar putea extinde
Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia a declarat că taxa de promovare, ce se doreşte a fi introdusă în staţiunea Mamaia, este mai mult decât necesară, banii folosindu-se exclusiv pentru promovare. Cert este că Mamaia chiar are nevoie de promovare şi am considerat că avem nevoie de această taxă de promovare. Această taxă a existat şi pe vremuri, doar că era mare, undeva la 3% din venit, a spus acesta. În discuţie a intervenit şi Anca Nedea, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Patronale Mamaia, care a spus: Un proprietar de apartament care şi-a permis un apartament în staţiunea Mamaia, în mod sigur poate plăti o taxă de 100 de lei pe an. Problema apare la cei care deţin multe apartamente, pentru că se adună mai mulţi bani, iar cei care deţin multe apartamente sunt primii beneficiari ai unei promovări intense a staţiunii Mamaia, pentru că nu au cumpărat locuinţele să le umple cu familia numeroasă, ci să le închirieze, a spus Nedea. O altă noutate este legată de faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, doreşte să introducă taxa de promovare şi în sudul litoralului, acolo unde chiar este nevoie. Chiar dacă nu se ridică la standardele staţiunii Mamaia, nici sudul litoralului nu se lasă mai prejos, venind în întâmpinarea turiştilor cu oferte atractive şi cu staţiuni cosmetizate, spun oficialii. În Eforie vor fi deschise centre balneoclimaterice de 1 mai, fiind organizate chiar Zilele Balneoclimaterice, unde voia bună va fi la ea acasă prin concerte cât şi alte evenimente. Staţiunile care ţin de Mangalia, de asemenea, au fost luate la puricat, primarul Cristian Radu spunând că s-a ocupat de problema câinilor fără stăpân, de tarabe şi de problema hotelurilor aflate în paragină, prin mascarea lor cu un meş. Vrem să reaşezăm aceste staţiuni pe harta turistică. Se poate pentru că avem potenţial. Vom încerca să profităm de acest potenţial, prin evenimente. De asemenea, mi-am dorit foarte tare igienizarea zonei pentru că vreau ca turistul să găsească staţiunile curate. A fost rezolvată şi problema câinilor fără stăpân. Şi problema tarabelor a fost rezolvată. Nu veţi mai vedea tarabe amplasate aiurea în zona Mangalia. Vor fi spaţii special amenajate, în bazaruri. Hotelurile aflate în paragină vor fi mascate de un meş, dacă nu, vor curge sancţiunile şi vom interveni, a spus primarul Mangaliei, Cristian Radu. La data de 24 aprilie a fost lansat programul Litoralul pentru toţi, pentru ediţia care începe în data de 6 mai şi care se va încheia în 6 iunie. Turiştii care participă la program vor scoate din buzunar sume de aproximaitv 425 de lei pentru 6 nopţi, în hoteluri de 3 stele, 485 de lei în hoteluri de 4 stele şi 605 lei, la hotelurile de 5 stele, de persoană, cu mic dejun inclus. De asemenea, se va lansa şi varianta all inclusive.
 Replica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu