luni, 15 aprilie 2013

Mangalia are buget. Cum a împărţit banii primarul Cristian Radu

Consilierii locali i-au identificat si atribuit deputatului de Mangalia, Victor Manea, un sediu adecvat pentru desfăşurarea activităţii în teritoriu. Şi nu un sediu oarecare, ci unul aflat chiar în centrul oraşului aşa, ca să ştie tot mangaliotul unde să îşi adreseze nemulţumirile şi doleanţele.
Biroul parlamentar al deputatului Victor Manea va fi, începând din această săptămână, în Piaţa Revoluţiei, mai precis lângă Monumentul Eroilor. Durata contractului aprobat de consilieri este de cinci ani, cu posibilitatea de prelungire.
Victor Manea, deputat liberal de Mangalia, face parte din Comisia pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic. În declaraţia sa de avere, postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, la început de mandat (18 decembrie 2012), acesta şi-a trecut un apartament de 80 metri pătraţi, aflat în Constanţa, dar şi o datorie de aproape 7.000 de euro.
Ce averi au senatorii Mangaliei
Sudul litoralului are şi doi senatori: pe social-democratul Nicolae Moga, aflat la al doilea mandat şi care este si vicepreşedinte al Senatului şi pe Marian Vasiliev (PP-DD) membru al Comisiilor pentru cultură, artă şi mijloace de informare în masă şi pentru egalitate de şanse.
Dacă acesta din urmă nu se poate lăuda nici că ar deţine vreun apartament, teren, autoturism sau conturi bancare (potrivit site-ului Senatului României), ci doar un venit de 2.000 de lei, Nicolae Moga este ceva mai înstărit. Deţinătorul „Moga-mobilului“, sediul său parlamentar pe patru roţi, senatorul şi-a bifat în declaraţia de avere un teren intravilan în Mamaia Sat-Năvodari, de 4.608 mp, un teren agricol de 5,5 hectare la Adamclisi şi unul intravian, de 126 mp, în Constanţa, ultimele două moştenite. Potrivit declaraţiei sale de avere, senatorul mai deţine o casă de locuit şi una de vacanţă în Mamaia Sat-Năvodari şi o casă în Constanţa, un depozit bancar de 53.200 de lei, şi venituri din dividende – 131.368 lei şi din închirierea unui spaţiu comercial – 16.874 lei.
editiadesud.ro

Mangalia are buget. Cum a împărţit banii primarul Cristian Radu

Filed under: Consiliul Local Mangalia, Primar Mangalia, administraţia publică — lucian visa @ 7:08 pm
Consilierii locali din Mangalia, reuniţi în cadrul unei şedinţe ordinare, au dezbătut şi adoptat mai multe proiecte de interes public.
Dintre acestea, organigrama municipalităţii şi bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs.
Conform proiectului de hotărâre care vizează bugetul municipalităţii acesta este raportat la nivelul încasărilor anului anterior şi se ridică la valoarea de aproximativ 69,4 milioane de lei.
La capitolul Învăţământ, bugetul alocat pentru anul 2013 este de aproximativ 19,7 milioane lei, în timp ce pentru investiţii suma este de aproape 15,8 milioane lei. Pentru sectorul de Cultură, Recreere şi Religie valoarea bugetului, pentru anul în curs, este de 9,5 milioane de lei.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, consilierii locali au hotărât înfiinţarea unor structuri administrative, prin reorganizarea unor servicii publice din cadrul Primăriei. Astfel, s-a creat Centrul Cultural „Callatis”, în subordinea căruia se află toate instituţiile de cultură de la nivel local.
O altă structură nou înfiinţată, prin hotărârea consilierilor locali, vizează Direcţia de Turism şi Servicii Publice, având în subordine Serviciul Turism şi Administrare Staţiuni, care se va ocupa de administrarea staţiunilor din sudul litoralului.
Totodată, aleşii locali au aprobat un Regulament de creştere şi deţinere a păsărilor de curte şi animalelor domestice, în municipiul Mangalia, precum şi Regulamentul de gestionare a populaţiei canine de pe raza oraşului.
În acest sens, se interzice creşterea cabalinelor, ovinelor, porcinelor, caprinelor, precum şi cea a păsărilor domestice în zonele centrale ale oraşului şi pe domeniul public. Nerespectarea unor articole din regulament se sancţionează cu amendă ce poate atinge valoarea de 800 de lei.
De asemenea, s-au stabilit noi reguli, prin care deţinătorii animalelor de companie, care locuiesc la bloc, sunt obligaţi să obţină acordul vecinilor pentru a le ţine în casă. În acelaşi timp, documentul adoptat de Consiliul Local Mangalia prevede obliga-tivitatea sterilizării câinilor metişi, deţinuţi în proprietate, în vederea stopării înmulţirii necontrolate a câinilor comunitari.
Un alt articol din Regulament se referă la taxa de disconfort pentru proprietarii care deţin mai mult de două animale de companie, pe domeniul privat. Aceştia trebuie să plătească o taxă specială de 200 de lei/an/fiecare animal în plus. Excepţie fac deţinătorii de animale de companie care locuiesc la casă. De asemenea, se interzice cu desăvârşire, amplasarea adăposturilor pentru câini şi creşterea acestora pe domeniul public.

Preluare Cuget Liber

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu