vineri, 26 aprilie 2013

Startul sezonului estival se dă din Portul Turistic Mangalia


Asociaţia Litoral Delta-Dunării, condusă de Corina Martin, a anunţat ieri programul final şi complet al zilei de 1 Mai, ziua de deschidere a sezonului estival 2013. La conferinţa de presă au participat primarul Constanţei, Radu Mazăre, primarul oraşului Mangalia, Cristian Radu, Iuliana Tasie, preşedintele Patronatului Firmelor din Turism Ion Movilă din Eforie Nord, Eforie Sud şi Techirghiol, Anca Nedea, purtător de cuvânt Asociaţia Patronală Mamaia, Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia, Costin Avătavului de la Primăria Eforie.
Parada de 1 Mai cu maşini de epocă, maşini serigrafiate şi carul Facebook.

Martin a precizat că sunt aşteptaţi peste 40.000 de turişti, dintre care 30.000 vor fi în Mamaia, iar ceilalţi 10.000 în sudul litoralului. „Ne vom concentra pe o deschidere mai solidă a sezonului în sudul litoralului la începutul lunii iunie. Acum, acolo (n.r. în sudul litoralului), avem mai puţine rezervări, dar avem tarife bune şi-n Mamaia, şi-n sudul litoralului şi bineînţeles la Eforie”, a precizat aceasta.
10.000 de lampioane vor cuprinde cerul Mangaliei
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a precizat că îşi doreşte reaşezarea pe harta turistică a staţiunilor pe care le administrează (Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi Saturn), incluzând în enumerarea sa şi oraşul Mangalia. „Tot timpul am spus că avem potenţial, dar nu l-am pus în valoare. Încercăm acum să punem în valoare acest potenţial printr-o serie de evenimente. Primul eveniment va fi de Înviere, se va numi Lumină de la malul mării, şi va avea loc în Portul Turistic unde va fi amplasat un altar. Vom aduce lumină direct de la Ierusalim”, a precizat Cristian Radu.
Primarul a mai precizat că după ce se va lua lumină, vor fi ridicate la cer undeva la 10.000 de lampioane. Costul unui lampion va fi de 3 lei, iar o parte din banii strânşi din vânzarea acestora va fi donată Centrului Maternal din Mangalia. Edilul de la Mangalia a anunţat că, în zilele următoare, va fi în măsură să lanseze şi calendarul evenimentelor din acest sezon estival, aferent celor şase staţiuni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu