luni, 15 aprilie 2013

Staţiunea Saturn a primit notă de trecere din partea primarului Cristian Radu – Întreprinzătorii şi-au pregătit unităţile şi s-au apucat, serios, de curăţenia de primăvară

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a continuat, luni 15 aprilie ac, inspecţiile începute în luna ianuarie, luînd la pas, de această dată, staţiunea Saturn şi faleza municipiului.
Dacă în timpul primelor verificări, nu a descoperit decât munţi de gunoaie, spaţii verzi dezorganizate şi unităţi lăsate în paragină, în Saturn s-a făcut simţită o îmbunătăţire a aspectului staţiunii. ”Sunt plăcut uimit să constat că cea mai mare parte a agenţilor economici au înţeles că trebuie să se pregătească aşa cum se cuvine de întâmpinarea primilor turişti. Astfel, am văzut că mulţi dintre investitori şi-au înfrumuseţat unităţile pe care le deţin, au făcut curăţenie, au zugrăvit bordurile şi au executat lucrări de reparaţii acolo unde se  impunea. Mai mult decât atât,  unii agenţi economici au făcut curăţenie generală şi pe spaţiile din vecinătate, care nu le aparţin, iar drept recompensă, îi vom sprijini ori de câte ori ne vor solicita. La polul opus se află cei care nu au luat măsuri pentru pregătirea sezonului, motiv pentru care, începând cu data de 16 aprilie, vom începe să-i sancţionăm. În acelaşi timp, Primăria va face curăţenie în locul lor, urmând ca, ulterior, să le cerem să suporte contravaloarea tuturor lucrărilor de ecologizare. Cei pe care îi vom desemna să execute toate aceste lucrări sunt beneficiarii ajutoarelor sociale, cât şi persoanele care au datorii la plata chiriilor şi utilităţilor. Cei care vor refuza să muncească, vor fi evacuaţi din locuinţele administrate de noi, în plus, li se vor sista ajutoarele”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.
Aspectele, care l-au deranjat pe edil, în timpul periplului făcut, au fost legate de gunoaiele ce „decorează” unele parcări şi spaţiile verzi, magaziile inestetite, tarabele, chioşcurile ce acoperă faţadele hotelurilor, trotuarele pline cu buruieni. De altfel, toate unităţile mici, în care, verile trecute, funcţionau shaormerii, gogoşerii, aprozare vor fi eliminate, la fel şi barierele, stâlpii ruginiţi, gardurile din plasă ori cele vii. Reabilitarea tramei stradale şi lucrările de asfaltare în staţiuni vor fi demarate după obţinerea finanţării de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, proiectul având o valoare totală de 50 de milioane de euro.
În ansamblu, staţiunea Saturn este pregătită să-i întâmpine pe vizitatori, mai ales că zona este printre cele mai căutate din sudul litoralului, poate, şi datorită tarifelor accesibile. Punctul slab, general valabil pentru toate staţiunile sudice, îl constitue lipsa agrementului, puţinele parcuri de distracţie fiind mâncate de rugină, iar aparatele destinate închirierii având un aspect atât de învechit, încât numai curajoşii s-ar încumeta să le folosească pentru a se destinde în timpul concediilor estivale.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu