luni, 15 aprilie 2013

Studenţii la Drept din Bucureşti, mai buni decât cei de la Cambridge, Oxford sau Columbia Law School

O echipă a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti a obţinut locul I pentru cele mai bune memorii scrise la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup”, desfăşurat recent în SUA, la Washington, DC. Prin această performanţă, studenţii români de la UB au surclasat studenţi la Drept de la universităţi de prestigiu din lume, precum Cambridge, Oxford sau Columbia Law School.

O echipă de studenţi ai Facultăţii de Drept a Universității din București a obţinut premiul „Alona E. Evans”, locul I, pentru cele mai bune memorii scrise la concursul de procese simulate „Philip C. Jessup”, desfăşurat recent în SUA, la Washington, DC.
Concursul internaţional de procese simulate „Philip C. Jessup” este cea mai prestigioasă competiţie de drept internaţional public din lume.
Echipa formată din studenţii la Drept de la Universitatea din Bucureşti a obţinut cel mai mare punctaj cumulat al memoriilor redactate pentru reclamant, respectiv pentru pârât, depăşind prin această performanţă studenţii de la Cambridge, Oxford sau Columbia Law School.
Rundele internaţionale ale concursului s-au desfăşurat la Washington, DC, Statele Unite ale Americii, în perioada 31 martie – 7 aprilie 2013, sub coordonarea International Law Students Association şi White & Case.

Echipa câştigătoare a fost formată din Viorel Chiricioiu (student în anul III la Drept la UB), Dragoş-Mihai Ghiţă (student în anul III la Drept la UB), Cezara-Laura Grama (studentă în anul IV la Drept), Elena-Laura Lupu (studentă în anul III la Drept la UB) şi Victor-Iulian Maier (student în anul III la UB) şi a fost coordonată de Ion Gâlea.
Studentul Viorel Chiricioiu a obţinut și premiul special oferit de International Law Institute pentru Best Non-Native Speaker (cel mai bun orator din competiţie).

economica.net

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu