luni, 15 aprilie 2013

Vizită de studiu în Franţa a liceenilor de la „Callatis“

20 de elevi de la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia, însoţiţi de cinci profesori, au efectuat un schimb cultural de studiu la Liceul „Julie-Victoire Daubie”, din Argenteuil, Franţa.
Schimbul cultural este prilejuit de participarea elevilor la a treia ediţie a proiectului internaţional „Martor la tradiţii”, ai cărui parteneri internaţionali sunt şase şcoli din Portugalia, Cap Verde, Turcia, Bulgaria şi Franţa.
 Fiecare îşi propune promovarea valorilor culturale, a tradiţiilor şi obiceiurilor din ţările pe care le reprezintă, oferind ocazia elevilor să se cunoască şi să lege prietenii.
Coordonatorii proiectului, prof. Vianora Avădănei şi prof. Ra-mona Buzea, spun că elevii Liceului „Callatis” au fost adevăraţi ambasadori ai României, de-monstrând prin comportamentul lor că educaţia primită în familiile şi în şcolile româneşti este la acelaşi nivel cu educaţia primită de elevi în orice ţară europeană.
Elevii din Mangalia au fost primiţi în familiile elevilor din Franţa, iar profesorii Liceului „Callatis” au primit felicitări atât de la părinţii acestora, cât şi de la profesorii Liceului „Julie-Victoire Daubie”, care au fost plăcut impresionaţi să afle atâtea despre România, o ţară despre care nu cunoşteau informaţii decât cel mult din presa din Franţa.
Vizita de studiu continuă o tradiţie a liceului, începută anul trecut cu o vizită reciprocă cu Liceul „Gurlek Nakipoglu” din Istanbul, Turcia, şi urmată de alta, anul viitor, cu un schimb cultural cu un liceu din localitatea Pomezia, Italia.
În perioada 14-19 aprilie, elevii români urmează să primească vizita elevilor din Franţa.

cuget liber.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu