miercuri, 15 mai 2013

Ecologiştii o trimit pe Rovana Plumb să citească Tratatul de la Lisabona şi Constituţia României

Preşedintele Consiliului Naţional al Partidului Ecologist Român, Dumitru Bădrăgan, îşi exprimă îndoiala că ministrul Mediului şi Schimbărilor Climaterice, Rovana Plumb, are cunoştinţe temeinice referitoare la explorarea/exploatarea gazelor de şist.
Cine este Rovana Plumb? Acest ministru transmite un amalgam de mesaje contradictorii: întâi ne spune că nu sunt studii şi doar discuţii, iar la câteva ore – are certitudini că nu e impact pe mediu, asta în timp ce colega ei, ministrul delegat pentru Ape, Lucia Ana Varga, susţinea cu câteva zile în urmă că e necesar studiu de impact supra resurselor de apă subterană, afirmă ecologistul Bădrăgan.
Conform acestuia, fişa postului Rovanei Plumb sugerează că social-democrata este mai degrabă politician în domeniul economic, pentru că referitor la mediu se pare că regăsim o altă interpretare în ceea ce priveşte atribuţiile cu referire la schimbările climaterice- în cazul în care nu se înţelege bine denumirea ministerului – activitatea domniei sale vizează protecţia împotriva schimbărilor climaterice şi pentru protecţia mediului.
Sugerăm, modest, o repoziţionare a studiilor din regim economic în regim de mediu: puţintel de prin Tatatul de la Lisabona, puţintel de prin Constituţia României, apoi Legea 3/2000 – referendum vizând Costineşti şi nu numai, apoi o fugă prin Convenţia privind accesul la informaţie, participarea publicului la luarea deciziei şi accesul la justiţie în probleme de mediu, semnată la Aarhus la 25 iunie 1998 (decret 359/1999, Lege 86/2000, Lege 112/2009), îi transmite ecologistul ministrului Rovana Plumb.
Apoi, e interesant pentru un ministru al Mediului să parcurgă Propunere de Rezoluţie a Parlamentului European referitoare la impactul activităţilor de extracţie a gazelor de şist şi a uleiului de şist asupra mediului (2011/2308 (INI), luările de poziţie ale europarlamentarilor privind impactul de mediu etc., etc. O altă variantă vizează demisia bazată pe varii motive, mai susţine ecologistul.

Replicaonline

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu