vineri, 12 iulie 2013

Adrenalină de la cer la pământ. Cursă „nebună“ între Venus şi Saturn

În preambulul show-ului aviatic „Aeromania”, programat sâmbătă şi duminică, la Tuzla şi Mangalia, ieri, pe şoseaua dintre staţiunile Venus şi Saturn, adrenalina a atins cote maxime. Turiştii au fost martorii unui eveniment de zile mari, un adevărat spectacol cum se poate vedea doar în filmele de acţiune cu buget generos, „o întrecere” între cer şi pământ. Vedetele show-ului au fost un Jaguar XKR azuriu, două motociclete, cele mai rapide din lume – Suzuki Hayabusa şi o Honda VFR -, un elicopter Cabri G2 şi un avion Yak 52.
Deşi spectacolul din aer a fost senzaţional, martorii spun că vedeta întrecerii a fost Jaguarul, care a fost „îmblânzit” de o pasionată de cai-putere ce nu mai are nevoie de nicio prezentare… Roxana Ciuhulescu! Avionul a fost strunit de un specialist în acrobaţii, Dan Ştefănescu, iar elicopterul a fost condus de fostul pilot militar Vasile Chivu. De pe motociclete, senzaţiile tari au fost oferite de pilotul Sorin Herea, care a făcut show cu o Suzuki Hayabusa, bijuterie pe două roţi aparţinând colegului său, Dan Ştefănescu, şi de comandantul Aeroportului Tuzla, Adrian Vasilache. Acesta din urmă s-a simţit în largul său pe o Honda VFR, cu care vine de obicei la serviciu.
Ineditul show aerian-terestru a fost organizat de Primăria Municipiului Mangalia, Poliţia Locală şi reprezentanţii aeroportului Tuzla. Perceput drept o cursă „nebună” de turiştii care au întors spatele mării pentru aproximativ o oră, show-ul a fost conceput de organizatori ca o probă tehnică înainte de „Aeromania”.

 Telegraf

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu