vineri, 26 iulie 2013

PATRIARHIA ROMÂNĂ a luat o DECIZIE care AFECTEAZĂ ȘOFERII. În special pe cei CREDINCIOȘI

Patriarhia Română are o veste bună pentru posesorii auto, în special pentru cei care şi-au achiziţionat recent un autovehicul.
Pentru prima dată în istoria Bisericii, slujba de sfinţire a maşinii a fost introdusă în mod oficial într-o carte bisericească.
Astfel, conform site-ului basilica.ro, ediţia din 2013 a cărţii de cult numită Molitfelnic cuprinde şi slujba “Sfeştaniei pentru binecuvântarea unui vehicul”.
Practic, de acum SFINŢIREA MAŞINII A DEVENIT SLUJBĂ OFICIALĂ a Bisericii, care are şi rânduială specială.
Fenomenul sfinţirii la mănăstire şi nu numai a unor mijloace de transport a luat amploare în ultimii ani, încurajat inclusiv de unii călugări sau de dorinţa unor enoriaşi de a-şi proteja suplimentar autovehiculele, dincolo de poliţa de asigurare.
La Mănăstirea Neamţ, de exemplu, unele unităţi militare din judeţ îşi trimit la sfinţit camioanele cu care transportă militarii.
“Rugăciunea de binecuvântare a Luntrei a evoluat astăzi, la maşină, bicicletă, căruţă. Se stropesc şi cu apă sfinţită. A devenit o modă în ultimul timp, dar în cazul unora încape aici şi multă superstiţie. Plata slujbei o face fiecare om după cum poate, adică un căruţaş poate să dea cât şoferul unui Jeep şi cam aşa se întâmplă”, declara pentru EVZ un preot în urmă cu doi ani.

EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu