vineri, 26 iulie 2013

SE CONFIRMĂ FRAUDA DE LA LICEUL ION BĂNESCU. Preşedintele Comisiei de BAC, de la Mangalia, reţinut

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Constanţa efectuează cercetări penale faţă de inculpatul Amza Gheorghe, preşedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi permitere a accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii.
Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:
În cursul lunii iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, în calitate de preşedinte al comisiei de bacalaureat de la centrul de examen nr. 37 din cadrul Liceului Tehnologic Ion Bănescu din Mangalia, cu ocazia desfăşurării examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2013, a primit, prin intermediar, de la mai mulţi elevi, participanţi la examenul de bacalaureat, suma de 3.000 euro şi a beneficiat de achitarea contravalorii cazării într-un hotel din staţiunea Saturn, în cuantum de 1.863 lei şi a serviciilor de masă, cu titlu de mită.
Banii au fost primiţi pentru a permite elevilor să promoveze în mod fraudulos proba la disciplina chimie din cadrul examenului de bacalaureat.
Ca urmare, la data de 5 iulie 2013, inculpatul Amza Gheorghe, împreună cu alte persoane, a pus la dispoziţia elevilor rezolvările subiectelor la proba de chimie, în condiţiile în care acestea aveau caracter confidenţial.
În cauză se efectuează acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.
Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 25 iulie 2013, procurorii au dispus reţinerea acestuia pe un termen de 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Constanţa cu propunere de arestare preventivă pe un termen de 29 de zile. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, se arată în comunicatul DNA.
Reamintim că Replica de Constanţa a relatat în exclusivtate despre faptul că o întreagă clasă, din cadrul Liceului Ion Bănescu din Mangalia, a primit foi cu subiectele deja rezolvate în ceea ce priveşte examenul de Bacalaureat. Lumină au făcut imaginile suprinse de camerele de supraveghere din respectiva sală de clasă, unde se poate observa cum elevii primesc foile xerox. De asemenea, elevii au dat bani pentru acest lucru.

Replica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu