joi, 29 august 2013

Clubul Nautic Callatis, o cărămidă în plus pentru turismul nautic din Mangalia

Proiectul este finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria; în clădirea ridicată în Portul Turistic sunt amenajate şi 13 birouri care urmează să fie închiriate.
Mangalia se poate mândri cu o nouă clădire care cu siguranţă va deveni emblematică pentru această comunitate. Este vorba despre Clubul Nautic Callatis, construcţie realizată în cadrul unui proiect finanţat prin Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria, cu o valoare totală de 1,459 milioane euro, un centru logistic de afaceri în domeniul turismului nautic care a fost ridicat în aproape patru luni, şi care pe viitor va aduce bani frumoşi la bugetul local.
Construcţia, cu un regim de înălţime P+1, este aşezată paralel cu strada Portului, având astfel o poziţie relativ paralelă cu promenada marinei amenajate, respectiv cheiul portului turistic. Clubul Nautic Callatis cuprinde spaţii în care serviciile portuare şi sprijinirea activităţilor turistice şi sportive specifice se vor putea desfăşura în cele mai bune condiţii.
Printre încăperi cu diverse alte întrebuinţări, 13 birouri, dotate cu absolut tot ce este necesar urmează să fie închiriate operatorilor din turismul nautic – agenţi economici, furnizori de servicii turistice pe segmentul nautic, administratori ai punctelor de agrement nautic.
 „Era necesară o asemenea investiţie. Clubul Nautic a fost făcut din fonduri europene, un proiect deblocat, care în patru luni de zile a fost finalizat. Avem o marină atât de frumoasă, un port turistic atât de frumos şi e normal şi firesc să avem şi o clădire care să deservească această marină”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.
Aşteptări mari
Grupul ţintă care va beneficia de rezultatele implementării proiectului „Club Nautic Callatis” este format din operatori / agenţi economici cu activitate în turismul nautic, ce funcţionează la nivelul zonei transfrontaliere Mangalia – Balchik.
Potrivit responsabililor de proiect, beneficiarii indirecţi sunt operatorii din turism ce se vor bucura de avantajele dezvoltării turismului nautic, turiştii amatori de turism nautic, comunităţile locale din cele două localităţi, agenţii de turism ce pot comercializa oferte îmbunătăţite calitativ cu noi produse turistice pe segmentul nautic, pentru aria transfrontalieră, operatorii în turism nautic internaţionali interesaţi de intrarea către noi destinaţii.
Mangalia aşteaptă şi alţi bani
Din fericire pentru Mangalia, acestui proiect îi vor urma altele, unul care se va finaliza în aproximativ un an, dar şi alte două, extrem de importante, care aşteaptă să fie finanţate.
„Mai avem acum un proiect pe care l-am deblocat. Era început în 2007, a fost abandonat. Este vorba despre Callatis – Istorie la malul Mării. Mangalia este una dintre cele mai vechi aşezări din România şi avem cetatea pe care noi stăm şi care nu era pusă în valoare. Îmi pare rău când văd turiştii care se duc în Turcia, în Grecia, fac trei poze la pietre şi lasă mii de euro. Pietrele acestea le avem şi noi. Ar putea să lase miile de euro în Mangalia, în oraşul nostru. Acest proiect cred că într-un an de zile va fi finalizat.
Am depus însă şi alte două proiecte, pe ultima sută de metri. Este vorba despre două faleze, continuarea falezei din Mangalia, până la ieşirea din Saturn, şi de la Jupiter la Neptun. Să sperăm că vor fi finanţate”, a precizat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

cugetliber.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu