sâmbătă, 10 august 2013

Ediţia "Festivalul Callatis" din 2013, în pericol de a nu se mai desfăşura Festivalul Callatis, lăsat de Diaconu în grija unei firme fantomă din Buftea”


Cornel Diaconu, regizorul Festivalul Callatis din Mangalia, a predat licenţa evenimentului unei alte companii. Nu a vândut-o, a încheiat doar o înţelegere cu societatea Moldo Film, cu sediul în Buftea, care şi-a luat angajamentul că va găsi finanţarea pentru a duce mai departe tradiţia din sudul litoralului.
Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia şi Festivalul Callatis sunt cele mai importante evenimente culturale de pe litoralul românesc, ce au loc în fiecare an, în sezonul estival, mai exact în luna august. Ce au ele în comun: muzică bună, vedete arhicunoscute şi…incertitudinea organizării. Reprezentanţii celor două festivaluri se zbat acum să găsească resursele financiare pentru a nu rupe tradiţia însă, deşi ar fi trebuit să se fi fixat deja data celor trei seri de magie, nici până astăzi nu se ştie dacă ele vor mai avea loc. În cazul Festivalului Callatis, trebuie precizat că regizorul Cornel Diaconu s-a dat la o parte anul acesta. El nu va mai avea treabă cu festivalul, lăsând totul în seama unei misterioase firme din Buftea, care şi-a luat angajamentul că va organiza totul, asta în măsura în care va găsi finanţare. „Am predat licenţa altei companii pentru anul acesta. Nu mă mai ocup eu. Este vorba de Moldo Film. Urmează să se ia o decizie în privinţa finanţării. Să nu se înţeleagă că am vândut licenţa, a fost doar o înţelegere pentru anul acesta”, a spus, pentru „Atitudinea”, Cornel Diaconu. Firma care ar urma să organizeze Festivalul Calltis din această vară este o veritabilă fantomă. Înfiinţată în anul 2000, are ca domeniu de activitate producţia cinematografică, video şi de televiziune şi are sediul într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc de pe Şoseaua Bucureşti- Târgovişte, din oraşul Buftea. Unic asociat şi administrator care ar avea ca misiune să găsească sutele de mii de euro necesare organizării festivalului din Mangalia este necunoscutul Gheorghiţă Manolache. Moldo Film nu a mai derulat afaceri din 2006, nu are nici un angajat, în schimb are active de 62.588 lei şi datorii de 50.300 lei. Colac peste pupăză, firma a fost declarată inactivă de către ANAF, prtintr-o decizie publicată pe 29.05.2013.
 atitudineaonline.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu