vineri, 2 august 2013

Întors din Israel, primarul Cristian Radu a primit asigurări că afaceriștii din Karmiel vor deschide fabrici la Mangalia

Primarul Mangaliei, Cristian Radu s-a întors, duminică 28 iulie, din Israel unde s-a întâlnit cu oficialități și oameni de afaceri importanți, interesați să deruleze investiții în sudul litoralului. ”Am primit cu bucurie invitația consulului României în Israel, Aneta Badiu, precum și a edilului din Karmiel, orașul cu care Mangalia s-a înfrățit zilele trecute. Este un oraș cu 50.000 de locuitori, care înregistrează, anual, o creștere economică notabilă, datorită celor mai bine de 100 de fabrici deschise acolo. În timpul șederii în localitate, chiar am vizitat trei dintre acestea ce au ca obiect de activitate producerea maselor plastice și prelucrarea  aluminiului. Am întâlnit, de asemenea oficialități, dintre care amintesc primarul din Berlin, prezent la tradiționalul Festival de dans. De asemenea, am discutat cu foarte mulți români care trăiesc în diverse zone din Israel de peste 50 de ani. Dialogul cel mai fructuos l-am avut însă cu mai mulți oameni de afaceri care, deja, au printre proprii clienți foarte mulți români. În urma discuției cu aceștia, întreprinzătorii și-au exprimat intenția să-și extindă afacerile la Mangalia. În acest sens, o delegație formată din afaceriști și reprezentanți ai autorităților locale din Karmiel se vor deplasa, la toamnă, la Mangalia, pentru a stabili, exact, care vor fi domeniile în care partenerii israelieni se vor implica. Un lucru surprinzător îl constitue faptul că primul primar din Karmiel este de origine română, iar actualul edil se află la conducerea urbei de peste 20 de ani”, a declarat pentru Ediția de Sud, primarul Mangaliei, Cristian Radu.
Karmiel este un oraș nou, având o istorie de numai 50 de ani, ce cunoaște o dezvoltare continuă. Primarul Cristian Radu ne-a mai spus că, în fiecare an, Karmiel își adjudecă distincția de cel mai curat oraș din Israel. Mai trebuie spus faptul că orașul cu care s-a înfrățit Mangalia mai are parafate parteneriate de colaborare cu capitala Germaniei, Berlin și orașul francez Metz.
editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu