sâmbătă, 24 august 2013

La Festivalul “Callatis”, Aneta Stan a primit o stea pe aleea celebrităţilor

Câteva mii de spectatori au fost prezenţi în Portul Turistic din Mangalia, în cea de-a doua seară a Festivalului “Callatis” la “Gala Folclorului Românesc”.
Intitulat “Dor de Callatis”, spectacolul folcloric a reunit pe scenă artişti consacraţi ai cântecului popular românesc, precum şi numeroase ansambluri din majoritatea zonelor ţării. Totodată, pe scena de la Callatis au susţinut o suită de dansuri internaţionale ansambluri folclorice ale comunităţilor de ruşi-lipoveni, greci, tătari, ucrainieni, dar şi ansamblul “Biser-Gagovo” din Bulgaria şi ansamblul “Iyldiylar Kara-Murat”, care a prezentat mai multe dansuri din zona Crimeea.
În deschiderea serii, câteva ansambluri au oferit publicului impresionante momente de folclor autentic, când pe scenă s-au aflat dansatori din Dobrogea, Oltenia, Moldova, Ardeal. Cunoscuta interpretă de muzică populară din Dobrogrea, Aneta Stan a încântat spectatorii, oferindu-le, prin muzica sa, momente de bună dispoziţie.
În plus, artista a fost recompensată pentru cei 50 de ani de activitate cu o stea, pe Aleea Stelelor de Mare, locul unde sunt rezervate, asemenea strazii celebre din Hollywood, stele pentru artiştii care au cântat la Mangalia în cadrul Festivalului “Callatis” şi care au avut o carieră de succes.
Prezent la eveniment, primarul Cristian Radu a felicitat-o pe artistă pentru întreaga carieră şi a precizat că “era de datoria noastră să oferim această stea celebrităţilor, care, prin folclor au făcut cunoscut numele României în lume. Ne gândim ca pe viitor, odată cu modernizarea falezei, această alee să fie regândită”.
La rândul său, artista a menţionat că “folclorul este şi trebuie să rămână cartea de vizită a ţării în care muzica tradiţională deţine un loc aparte în sufletele românilor şi, de aceea trebuie să îi acordăm atenţia cuvenită”.
Alţi artişti îndrăgiţi de public, care, la rândul lor au susţinut frumoase momente de folclor au fost: Maria Dragomiroiu, Polina Manoilă, Valeria Arnăutu, Sorin Şuteu, Didi Odagiu, Gheorghe Turda şi mulţi alţii. Petrecerea din seara de folclor a ţinut mult peste miezul nopţii, iar buna dispoziţie a fost garantată de energia şi dragostea de cântec popular românesc a artiştilor de la “Callatis”.
Seara de sâmbătă, 24 august, se desfăşoară sub deviza “România, dragostea mea” şi este dedicată concursului Miss Diaspora. Îşi vor etala frumuseţea în faţa unui juriu specializat, 16 concurente de origine română, stabilite în afara graniţelor ţării.

 Biroul de presă al Primăriei Mangalia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu