sâmbătă, 10 august 2013

Primarii USL din Constanţa se răzvrătesc împotriva guvernării Ponta


Membrii Asociaţiei Comunelor din România (ACoR) vor depune pe 20 august un protest faţă de măsurile luate de Guvernul României împotriva colectivităţii locale. Acesta va fi depus la Guvern şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Locale. Protestul conţine 11 puncte şi a fost, ieri, dezbătut de primarii constănţeni, de toate culorile politice, prezenţi la şedinţa de lucru a ACoR.
Pe scurt, mai toţi primarii din judeţul Constanţa, prezenţi la dezbatere, deşi fac parte din USL, au lăsat de înţeles că sunt nemulţumiţi de actuala guvernare care nu-i ajută cu nimic, ci, din contră, mai rău îi încurcă.
„Suntem la aproape 15 luni de la schimbarea guvernării din 7 mai 2012 şi la peste o jumătate de an de la acordarea încrederii ultimului Guvern, la data de 21 decembrie 2012, condus de Excelenţa Sa, domnul Victor Viorel Ponta, şi, deziluzia este generală! Sub umbrela democraţiei şi a descentralizării, prost înţelese şi chiar şi mai prost aplicate, printr-o abordare sistematică şi metodică, din partea Guvernului României, asistăm la subminarea capacităţii administrative a comunelor, a tuturor resurselor materiale, instituţionale şi umane, precum şi a acţiunilor pe care acestea le desfăşoară pentru exercitarea competenţelor stabilite prin lege”, se spune în protestul primarilor.
Revenind la întâlnirea de ieri, una din cele mai importante probleme dezbătute a făcut referire la starea de incompatibilitate a primarilor care au făcut parte din AGA RAJA.
Prezent la întâlnire, primarul comunei Agigea, Cristian Cîrjaliu, de la PSD, a punctat rând pe rând toate neconcordanţele dintre legile care vizează administraţia publică locală. Referitor la starea de incompatibilitate în care se află aproape jumătate dintre primarii judeţului Constanţa, Cîrjaliu a spus că, în opinia sa, se plătesc anumite poliţe politice.
„Este o perioadă foarte grea pentru noi. Am ajuns să fim arşi pe rug. Avem 70% în Parlament şi degeaba, nimeni nu face nimic pentru noi. Avem un proces greu, cel cu incompatibilitatea, şi ne vom adresa tuturor instanţelor, inclusiv celor europene. Am ajuns ciuca bătăii, pentru că unii oameni nici nu ştiu să facă diferenţa dintre incompatibil şi incapabil. M-a sunat cineva şi s-a mirat că am fost declarat incapabil. Ce să mai spun în astfel de situaţii, când, de fapt, noi am reprezentat la RAJA interesele localităţilor pe care le reprezentăm”, a spus primarul Cristian Cârjaliu.
Legat tot de acest subiect, primarul comunei Cumpăna şi, totodată, preşedinte ACoR, Mariana Gâju, a spus că a propus la centru ca la protestul de pe 20 august să participe toţi primarii declaraţi incompatibili din judeţul Constanţa.
„Pentru că judeţul Constanţa este unul cu cei mai mulţi primari declaraţi incompatibili, am propus să meargă toţi la protest. Dacă ei se vor afla în concedii, să meargă viceprimarul sau un reprezentant al localităţii respective”, a spus Mariana Gâju.
 Cuget liber

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu