duminică, 15 iunie 2014

Poliţia recomandă! Cum evităm să devenim ţinta infractorilor

Pentru prevenirea tâlhăriilor, a faptelor antisociale, stradale şi a furturilor din buzunare, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii recomandă:
Atunci când vă deplasaţi după lăsarea întunericului, este bine să fiţi însoţiţi de o altă persoană, să vă alegeţi traseul cu grijă, evitând locurile mai puţin circulate, parcurile, zonele slab iluminate sau unde se consumă băuturi alcoolice!
Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care au un comportament agresiv şi evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate.
Nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă. Fapta constituie contravenţie şi totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri, vătămări şi chiar omor.
Aveţi grijă la relaţiile ocazionale şi nu le acceptaţi cu uşurinţă, fără a lua în calcul toate riscurile la care vă expuneţi.
În mijloacele de transport în comun sau locuri aglomerate – atenţie la buzunare şi poşete!
Fiţi atenţi la persoanele din jurul dumneavoastră care au un comportament suspect, observându-le fizionomia şi orice elemente care ar putea duce la identificarea lor, în măsura în care ar fi necesar.
Pentru orice eveniment de tip infracţional, apelaţi imediat 112 !

Ziua de Constanţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu