joi, 5 iunie 2014

Soluţie: ar trebui aduse echipaje din Hârşova sau din alte părţi Locuitorii din Mangalia sunt de acord că poliţiştii rutieri nu îşi fac treaba aşa cum ar trebui

În urma scandalului ce a izbucnit în Constanţa, şeful Poliţiei Rutiere, Constantin Dancu, fiind acuzat de către reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) că impune normă de amenzi, lumea a început să-şi spună punctul de vedere. La acea dată, şeful Serviciului Rutier a explicat că nu este vorba de nici o normă de amenzi, ci doar de faptul că, în Mangalia, poliţiştii rutieri nu-şi fac treaba aşa cum ar trebui. Din câte se pare, unii locuitori îi dau dreptate acestuia.
Victor, un locuitor al Mangaliei, a contactat redacţia cotidianului Replica de Constanţa, menţionând că lucrurile în trafic nu sunt chiar roz. Se pare că domnul Dancu trimite la Mangalia tot mai des poliţişti din Constanţa, însă modul în care îşi fac aceştia treaba lasă mult de dorit: maşina Poliţiei stă de obicei camuflată, parcată pe dreapta, sau imediat după o curbă de 90 de grade. Mai nou, am văzut celebrul Logan albastru, neinscripţionat, dotat cu radar, parcat chiar pe trotuar la ieşirea din localitate, doar, doar, o prinde ceva. Paradoxal, maşinile cu folii negre, aplicate pe geamurile laterale faţă tind să crească, deci înclin să cred că <băieţii deştepţi> au cunoştinţe şi la Poliţia Constanţa. O mare problemă încă nerezolvată, este cea a parcărilor, maşini parcate prea aproape de trecerea de pietoni, trebuie să vii cu 10 km/h, să frânezi, să te asiguri că vreun ameţit nu sare în faţa maşinii şi rişti să rămâi fără carnet. Se pare că domnii poliţişti nu au înţeles că întâi trebuie să înlături cauzele într-o problemă şi apoi efectele. Prioritar, în opinia mea, ar fi: aplicarea unor amenzi usturătoare celor care parchează lângă treceri de pietoni, intersecţii, porţiuni de drum îngust, responsabilizarea pietonilor, nu pânda sau japca sunt soluţia ideală pentru a circula într-un oraş civilizat, ci educarea, conştientizarea, reducerea corupţiei, avertizarea verbală, avertizarea scrisă şi apoi amendă – însă de cele mai multe ori treburile stau exact invers, a spus Victor P. Tot el afirmă că degeaba sunt trimişi poliţişti din Constanţa, dacă aceştia sunt însoţiţi de cei din Mangalia. Se pare că echipajele din Constanţa sunt însoţite de colegi din Mangalia: nimic mai greşit! Echipajele ar trebui aduse din Hârşova, Cernavodă sau din oricare altă localitate cât mai îndepărtată şi lăsate pe străzi să-şi facă treaba, fără a putea fi sfătuiţi – a se citi intimidaţi, de cunoştinţe, de marca maşinii, de lanţul de la gât sau de numele celui pe care l-au oprit. Fără toate acestea nu vom avea niciodată un oraş curat. Actualmente este un oraş plin de cocalari, analfabeţi – da, aţi citit bine, se pare că anumite persoane de diferite etnii posedă permise de conducere fără a avea măcar 4 clase primare, sau, mă rog, le au pe hârtie, însă practica bate teoria, a mai adăugat mangaliotul.

 Replica

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu