luni, 29 septembrie 2014

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, campion naţional pentru a treia oară

Pilotul Emil Ghinea, din Mangalia, a cucerit cel de-al treilea titlu de campion naţional (al doilea consecutiv) la clasa H3 a întrecerii interne de viteză în coastă. Ghinea (35 de ani) şi-a asigurat medalia de aur cu o etapă înainte de finalul Campionatului Naţional, după ce a obţinut 18 puncte la penultima cursă din calendar, cea de la Câmpulung Muscel (judeţul Argeş). Emil Ghinea pilotează un bolid Renault Clio RS V6 Trophy (unicat în România) iar în cele două zile ale etapei, a realizat un loc unu (în calificări, realizând trei puncte) şi un loc doi (a doua zi, în cursa propriu-zisă, obţinând alte 15 puncte).
„Îmi place circuitul de la Câmpulung, deşi, în 2012, am avut acolo un accident. Acum a plouat în ziua cursei şi m-am aflat pentru prima dată cu maşina în concurs în asemenea condiţii atmosferice, neavând nici anvelope speciale. Însă a ieşit un rezultat foarte bun, care mi-a permis să devin din nou campion“, a declarat Emil Ghinea.
Ultima etapă a Campionatului Naţional se va desfăşura la Râşnov (Braşov), pe 11 şi 12 octombrie, iar Emil Ghinea va participa şi la ea, dacă nu va concura (în aceeaşi perioadă) la Mastersul din Luxemburg, unde se confruntă campionii la viteză în coastă din ţările europene.

  Ziua de Constanţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu