duminică, 19 octombrie 2014

CCR da peste cap planurile lui Mazare cu Portul Constanta

Curtea Constitutionala da peste cap planurile primarului Radu Mazăre cu Portul Constanta. Este cunoscuta dorinta acestuia ca administratia locala sa aiba mai mult control si putere de decizie asupra portului.
Judecatorii CCR au admis joi o exceptie de neconstitutionalitate a Legii nr216/2008 prin care un pachet de 1.369.125 de acțiuni deținute de stat la Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” – S.A. Constanța, reprezentând 20% din capitalul social a fost transferat cu titlu gratuit către Consiliul Local al Municipiului Constanța.
Cu alte cuvinte legea prin care erau transferate actiunile Portului Constanta catre Consiliul Local a fost declarata neconstitutionala.
Ca urmare a acestei decizii Consiliul Local va pierde actiunile dobandite, acestea urmand sa se intoarca catre administratia centrala, catre Ministerul Transporturilor. Mai mult decat atat Consiliul Local si Primaria Constanta nu vor putea sa mai primeasca alte actiuni la Administratia Porturilor pentru ca potrivit judecatorilor CCR Portul este un obiectiv strategic care nu poate fi administrat de autoritatile locale.
Legea conform căreia 20% din acțiunile Portului Constanța aparțineau Consiliului Local a fost declarată neconstituțională, cu unanimitate de voturi
Decizia CCR a fost luata in urma unei sesizari a Avocatului Poporului.

stiripesurse.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu