sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Argint pentru corul de copii „Callatis” Festivalul Coral Internaţional din Spania

Corul de copii „Callatis” a câştigat argintul la Festivalul Internaţional din Spania. „Callatis” Mangalia al Centrului de Formare şi Perfecţionare Vocal-Instrumentală Mangalia a fost singurul cor românesc care a intrat în competiţie la acest eveniment, defăşurat în perioada 22-26 octombrie.
La Festivalul Concurs Coral Internaţional „Canta al Mar” Calella Barcelona, „Callatis” a concurat cu alte 13 coruri din Rusia, Suedia, Estonia, Germania, Polonia, Portugalia, Elvetia, Harmony Rusia, Cehia, Malaesia şi Spania, notează ziuacontanta.ro
Corul a fost foarte apeciat pentru pregătirea excepţională, siguranţa şi încrederea în sine a copiilor, calitatea sonoră, fidelitatea partiturilor, intonaţia şi mai ales pentru impresia artistică. Interpretarea impecabilă a corului a fost răsplătită de juriu cu acordarea Premiului al II-lea şi oferirea Diplomei de argint. Juriu format din 5 membrii din Austria, Spania, S.U.A, Grecia şi Germania au apreciat diferit evoluţia corului. Cele mai mari note au fost primite de la S.U.A.-19 puncte, Austria-22 de puncte şi Spania – 21 de puncte, Germania – 15 puncte şi Grecia-15 puncte.“ a declarat prof. Traian Broasca, dirijorul grupului.
La concertele din Piaţa Festivalului, au participat 63 de formaţii corale, însumând 2.500 de corişti. La finalul concertului, toate corurile au cântat piesa „Amigos Para Siempre“, ca solistă fiind desemnată Ioana Brezan, din corul „Callatis“, iar dirijor a fost prof. Traian Broască.

timpromanesc.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu