vineri, 21 noiembrie 2014

Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Mii de perechi de încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute şi veselă de bucătărie nedeclarată confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind în două containere sosite în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 4.056 perechi de încălţăminte susceptibile a fi contrafăcute şi 720 de articole reprezentând veselă de bucătărie nedeclarate, cu o valoare totală de aproximativ 1.210.000 lei.
 • În data de 19.11.2014, în intervalul orar 10.30 – 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 4.056 perechi de încălţăminte, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 1.200.000 lei dacă ar fi originale.
• În aceeaşi zi, în jurul orei 16.00, aceeaşi echipă comună de control a descoperit într-un alt container sosit din China, pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, 720 de articole reprezentând veselă de bucătărie (pahare din sticlă), evaluate la 10.000 lei, care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară. Marfa care purta însemnele distinctive ale unei firme cunoscute şi cea nedeclarată a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
 Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, un cetăţean chinez, în vârstă de 50 de ani, respectiv unul irakian de 44 de ani, cu reşedinţa în Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată, respectiv „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.


  Autoturisme cu certificate tip I.T.P. false descoperite în P.T.F. Ostrov
 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Ostrov două autoturisme înmatriculate în R. Bulgaria, pe care un cetăţean român şi unul din R. Moldova încercau să le scoată din ţară folosind documente false.
 • În data de 19.11.2014, în jurul orei 08.55, în P.T.F. Ostrov s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român M.P. MIHAI, în vârstă de 29 ani, care conducea un autoturism marca Opel înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul de inspecţie tehnică periodică al autoturismului prezintă indicii de falsificare.
• În aceeaşi zi, în jurul orei 15.05, în acelaşi punct de trecere a frontierei a fost identificat cetăţeanul M. NEDOV din R. Moldova, în vârstă de 24 ani, care încerca să iasă din ţară cu un autoturism marca Audi, înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat de inspecţie tehnică fals.
Ambii conducători auto au declarat că au achiziţionat autoturismele fără a cunoaşte faptul că respectivele documente sunt false.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 320, respectiv art. 323 din Codul Penal.


Plase monofilament şi unelte de pescuit industrial, în lungime de aproximativ doi kilometri, confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu lucrători ai Poliţiei Oraşului Sulina şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, descoperind ascunse în vegetaţie 73 de plase monofilament şi unelte de pescuit industrial în lungime de 1.993 metri.
 În data de 19.11.2014, în jurul orei 16.15, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu cu lucrători ai Poliţiei Oraşului Sulina şi reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură, au desfăşurat un plan comun de acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă.
În urma acţiunii desfăşurate pe canalul Sulina au fost descoperite ascunse în vegetaţie, în zona Farului Nou, 73 de plase tip monofilament şi unelte de pescuit industrial (ave şi ohane), în lungime de 1.993 metri, care au fost ridicate în vederea confiscării.

mangalia.tv

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu