duminică, 15 februarie 2015

Clubul Sportiv de Arte Marţiale „Marea Neagră”, 25 de ani de activitate

Pe 10 februarie1990, la Casa Tineretului din Mangalia a avut loc o şedinţă pentru înfiinţarea primului club de arte marţiale, din judeţul Constanţa. La adunarea de constituire au participat Radu Dumitru Alexandru, preşedintele Consiliului Frontului Salvării Naţionale din Mangalia, Todaşcă Irina, director al Casei Tineretului, Boţan Gabriela, organizator de evenimente la Casa Tineretului din Mangalia, Ploşniţă  Vasile, ofiţer din Marina Militară, instructor de Karate, centura neagră 1 Dan, Iordănoaia Florin, ofiţer din Marina Militară, instructor de Karate, centura centura maro 1 Kyu, Sîngeorsanu Sever, instructor de Karate, Ogrinjea Daniel, instructor de Karate şi mai mulţi sportivi care se antrenau la Mangalia, la sălile de la Casa Tineretului, la Liceul „Ion Bănescu” şi la Centrul de Pregătire al Marinei Militare.
La data de 20.01.1990 la Bucureşti a fost înfiinţată Federaţia Română de Arte Marţiale, la această adunare au participat Ploşniţă  Vasile şi Iordănoaia Florin, devenind membrii fondatori.
Primul nume al clubului a fost Clubul Sportiv de Arte Marţiale „Marea Neagră”, fiind condus de Ploşniţă Vasile, ca preşedinte, Iordănoaia Florin vicepreşedinte. Clubul a funcţionat ca filială a F.R.A.M. pînă în anul 1991.
 În luna septembrie 1990, Iordănoaia Florin s-a separat de ceilalţi 3 instructori şi a continuat activitatea la secţiile pe care le înfiinţase la Mangalia, Constanţa şi Bucureşti. În luna aprilie 1991, la sediul Liceului Teoretic „Ovidius” din Constanţa, în prezenţa membrilor din cele trei oraşe s-a luat decizia înfiinţării Ligii de Arte Marţiale „Marea Neagră”, cu sediul la Mangalia. În luna mai 1991 L.A.M. „Marea Neagră” a obţinut personalitatea juridică.
În anul 2000 L.A.M. „Marea Neagră” a fost reorganizată în condiţiile Legii 69/2000, legea Sportului, s-a revenit la numele Clubul Sportiv „Marea Neagră” şi sediul juridic a fost mutat la Constanţa.
            În prezent activitatea sportivilor se desfăşoară în două săli de sport, la Mangalia şi la Constanţa. Pentru o mai bună organizare a activităţilor, membrii clubului au mai înfiinţat C.S. „Shaolin Callatis” la Mangalia şi C.S. „Panda” Poarta-Albă, care sînt filiale, dar organizate ca persoane juridice separate.
            De-a lungul celor 25 de ani, sportivii clubului au adus foarte multe medalii la campionatele naţionale şi internaţionale, devenind un nume şi un „brand” în artele marţiale din România. De asemenea au fost organizate foarte multe campionate, cupe, stagii de pregătire, demonstraţii, seminarii, la Constanţa şi la Mangalia.
            Putem spune astăzi cu mândrie, că suntem Clubul Sportiv „Marea Neagră” Constanţa-Mangalia.
            Cei 25 de ani ne obligă să mergem înainte!
            La mulţi ani „Marea Neagră”!
 PRESEDINTE                                     SECRETAR GENERAL
   IORDĂNOAIA FLORIN                                        CÎJU MIHAI

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu