miercuri, 11 martie 2015

Peste 2.000 de garaje ocupă 4 hectare din teritoriul Mangaliei. Primăria promite un nou regulament ce va fi pus în dezbatere publică

O situaţie fără precedent se înregistrează, la ora actuală, la Mangalia, în privinţa garajelor închiriate de la Administraţia Domeniului Public şi Privat. Într-o situaţie prezentată de aleşii locali în cadrul şedinţei de consiliu ce a avut loc la începutul acestei săptămâni, s-a arătat că, la Mangalia, există 1.700 de garaje pentru care au fost încheiate contracte de închiriere cu ADPP. Însă, pe lângă garajele cu acte în regulă, alte 500 de construcţii similare au fost ridicate fără autorizaţii şi fără să fie înregistrate oficial. La un calcul simplu efectuat de angajaţii primăriei, cele peste 2.000 de garaje înglobează circa 4 hectare din suprafaţa Mangaliei.
Potrivit aleşilor locali, în decursul anilor, în absenţa unei monitorizări stricte, au apărut situaţii aberante: garaje cu suprafeţe de peste 50 de metri pătraţi sau persoane care, deşi nu mai locuiesc în Mangalia, deţin astfel de construcţii. În scurt timp, promite administraţia publică locală, va fi înaintat spre dezbatere publică un nou regulament al garajelor de pe teritoriul municipiului, care, după ce va trece de votul consilierilor, va da posibilitatea chiriaşilor să încheie contracte pe perioade de până la cinci ani.
În cadrul şedinţei de consiliu a fost aprobată prelungirea tuturor contractelor actuale pe o perioadă de un an. Din acest an, chiria pentru garaje trebuie achitată până pe 31 martie, după care ADPP va încasa penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi de întârziere.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu