vineri, 22 mai 2015

Dean Thompson, prezent la inaugurarea Pavilionului C al Spitalului Mangalia

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, însoţit de col. Louis Seliquini, șef al Biroului SUA de Cooperare în Domeniul Apărarii și maiorul William Spurlock, Ofițer Relații Bilaterale, precum și reprezentanți ai administrației publice locale au fost prezenţi, astăzi, la ceremonia de inaugurare a Pavilionului C al Spitalului Municipal. Corpul de clădire a fost renovat şi modernizat, recent, de militarii americani, cu fonduri acordate de către Comandamentul European al Forțelor Armate SUA în Europa. Soldaţii americani, ce fac parte din Garda Naţională Oregon şi Alabama, au ales spitalul din Mangalia în urma recomandărilor făcute chiar de conducerea centrală a unităţii. Potrivit declaraţiilor managerului Spitalului Mangalia, dr. Liviu Mocanu, proiecte precum cel de la Mangalia se derulează în întreaga ţară, acestea făcând parte dintr-un amplu program de parteneriat civil şi militar încheiat între Guvernul american şi comunităţile locale din România. Directorul spitalului mai spune că întreaga investiţie a fost susţinută 100% din bani americani, începând cu cazarea şi masa soldaţilor şi terminând cu materialele de construcţie, care sunt de cea mai bună calitate.
 Pavilionului „C“ al Spitalului Municipal Mangalia va găzdui secţii precum O.R.L., Oncologia, Oftalmologia, Psihiatria, Psihologia, Famacia, Policlinica TBC, Dermato-venericele etc. Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Dean Thompson, a declarat că este extrem de fericit să se afle la Mangalia şi apreciază ospitalitatea cu care au fost primite trupele americane în sânul comunităţii româneşti: “Vreau să mulţumesc reprezentanţilor spitalului şi primarului pentru că au oferit şansa Gărzii Naţionale Oregon-Alabama de a veni să lucreze aici, la spital, să reabiliteze secţiile pentru pacienţi şi să repare stricăciunile făcute de intemperii de-a lungul timpului. Nu în ultimul rând, mă bucur să am putut să le arătăm locuitorilor Mangaliei că noi respectăm ceea ce promitem comunităţii. Apreciem oportunitatea oferită soldaţilor noştri de a ajuta România. Vrem să arătăm românilor din toată ţara că ne pasă de ceea ce se întâmplă în comunitatea lor şi vrem să le dăm înapoi puţin din ospitalitatea ce a fost oferită trupelor noastren în momentul în care am derulat şi alte exerciţii în zonă”.
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, a ţinut să mulţumească soldaţilor americani pentru implicarea în lucrările de reabilitare a Pavilionului C al spitalului, adăugând că, în scurt timp, aceştia vor demara şi alte proiecte la nivel local.
 În încheierea festivităţii, edilul local a primit, din partea unuia dintre soldaţii americani, o plachetă în forma statului Oregon, drept recunoştinţă pentru susţinerea Guvernului American.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu