luni, 11 mai 2015

Propunere parlamentară. Impozit forfetar pentru turismul de pe litoral: taxă fixă anuală pentru toţi agenţii economici

În contextul numeroaselor controale efectuate de ANAF în staţiunile turistice de pe litoral şi având în vedere reacţia de profundă dezaprobare la nivelul societăţii faţă de modalitatea în care Fiscul a înţeles să facă aceste controale, deputatul constănţean Mihai Tararache, de la PNL, a propus reprezentanţilor Guvernului aplicarea impozitului forfetar pentru turismul de pe litoral.
„Am propus introducerea impozitului forfetar pentru toţi agenţii economici care activează în domeniul turismului de pe litoral. Cu alte cuvinte, propun ca hotelurile, restaurantele, terasele, cluburile să plătească o taxă fixă anuală. Menţionez că această măsură ar fi agreată de marea majoritate a operatorilor din turism de pe litoral. Propunerea mea este ca, înainte de a se aplica pe teritoriul întregii ţări, această măsură să fie aplicată în cadrul unui proiect pilot doar pe litoral pe o perioadă de doi ani”, a spus Mihai Tararache.
El a adăugat că este foarte important ca înainte de a se implementa proiectul pilot, Guvernul să consulte operatorii din turism de pe litoralul românesc.
„Amintesc că anul trecut a fost dezbătută în Parlamentul României o iniţiativă similară privind introducerea impozitului forfetar, care ar putea fi un excelent punct de plecare pentru măsura pe care o propun. Proiectul pilot privind impozitul forfetar pe litoral ar putea fi introdus chiar în noul cod fiscal, având în vedere că actul normativ se află în dezbatere la Camera Deputaţilor în această perioadă”, a mai explicat parlamentarul constănţean.
În altă ordine de idei, el a precizat că nu susţine evaziunea fiscală prin criticile aduse ANAF, însă doreşte ca metodele de control practicate de ANAF să nu mai fie abuzive, să nu blocheze activitatea agenţilor economici şi să nu mai stârnească indignarea turiştilor aşa cum s-a întâmplat în minivacanţa de 1 mai pe litoral.
„Avem parte de un litoral superb şi trebuie ca la malul mării să construim un turism modern care să atragă oameni din întreaga lume. Pentru acest lucru trebuie sprijiniţi toţi întreprinzătorii, iar statul să le fie acestora un partener corect”, a mai spus Tararache.

  Cuget Liber

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu