marți, 16 iunie 2015

Trei sirieni, depistaţi de poliţiştii de frontieră

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în apropierea frontierei de stat trei cetăţeni sirieni, care intenţionau să intre ilegal în România din R. Bulgaria, pe jos, pe la frontiera verde, destinaţia finală declarată fiind o ţară din Spaţiul Schengen.
În data de 16.06.2015, în jurul orei 01.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au observat cu ajutorul sistemului de termoviziune, in apropierea P.T.F. Vama Veche, trei siluete care se deplasau pe jos, la frontiera verde, dinspre R. Bulgaria spre România.
Imediat, a fost declanşată o acţiune specifică a Poliţiei de Frontieră, în urma căreia cele trei persoane de sex masculin au fost reţinute şi conduse la sediul P.T.F.Vama Veche pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 30 şi 47 de ani, care au încercat să intre ilegal în România, pe jos, cu scopul declarat de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.
Poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor sirieni actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, urmând ca la finalizarea cercetărilor grupul de cetăţeni sirieni să fie predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu