miercuri, 1 iulie 2015

Caravana ECOTIC la Mangalia: veniţi să vă jucaţi şi învăţaţi să reciclaţi!

În perioada 1-8 iulie, locuitorii Mangaliei sunt invitaţi să viziteze Caravana ECOTIC, o expoziţie mobilă pe patru roţi, a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Amplasată în parcarea din spatele Casei de Cultură, Caravana ECOTIC este deschisă zilnic, între orele 10.00-19.00.
În cadrul caravanei, copii şi adulţi, pot admira o inedită expoziţie de deşeuri dezasamblate: “Cei ce ne vor vizita vor putea admira componentele unor elemente electrice şi electronice. Cei mici vor putea conştientiza, astfel, faptul că deşeurile nu se aruncă la gunoi, pentru că poluează, ci se duc în centre speciale de colectare”, a declarat, pentru “Ediţia de Sud”, Marian Tănasă, ghidul Caravanei ECOTIC. În plus, micuţii se pot distra jucându-se pe tabletele puse la dispoziţie de către organizatori.
Campania “Zilele reciclării la Mangalia!” oferă locuitorilor Mangaliei ce vor aduce, la centrul de colectare, deşeurile electrice şi electronice de care vor să scape din gospodării, prilejul de a câştiga tablete performante. Astfel, vor fi organizate două tombole: una dedicată deşeurilor de echipamente electrice şi cealaltă dedicată becurilor şi neoanelor. Pentru fiecare deşeu predat vor fi oferite vouchere de participare la tombola categoriei specifice. Tombola DEEE va avea ca premii 3 tablete UTOK, iar cea dedicată becurilor şi neoanelor o tabletă Samsung.Caravana ECOTIC a demarat anul trecut în vară şi a străbătut întreaga parte a Moldovei şi Bucureştiul. După ce va părăsi Mangalia, timp de un an, caravana va străbate Ploieştiul, Craiova şi întreaga zonă a Ardealului.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu