joi, 20 august 2015

Control ANPC la „Aida” şi „Tosca”: „Condiţiile de cazare sunt inumane!”

La numai două săptămâni de la ultimul control efectuat în staţiunea Saturn, inspectorii ANPC şi reprezentanţii ANT au efectuat, astăzi, o nouă verificare a două unităţi de cazare din sudul litoralului: hotelurile “Aida” şi “Tosca”, ambele de două stele. Controlul a fost iniţiat în urma mai multor sesizări primite din partea turiştilor cazaţi în Saturn, care s-au plâns de condiţiile improprii din camerele primite de la recepţie.
Mai multe camere din cele două unităţi au fost verificate de către inspectorii ANPC, care au găsit paturi descleiate, mizerie cât cuprinde, lenjerii pătate, saltele umede, alături de mobilier vechi, rămas, probabil, neschimbat, de la inaugurarea hotelurilor. Deşi administratorii celor două unităţi le-au spus inspectorilor că este vorba despre camere atribuite personalului angajat al hotelurilor, aceştia nu s-au arătat înduplecaţi de argument: “Chiar dacă vorbim despre angajaţi, aceştia nu sunt oameni? Nu se poate locui aici, nu se poate respira. Din punctual de vedere al ANPC, aceste hoteluri trebuie închise şi modernizate”, a fost răspunsul inspectorilor aflaţi în control.
În urma controlului, Hotel “Aida” a fost declasificat la o stea, primind, totodată, o amendă de 50.000 de lei din partea ANT şi 10.000 de lei din partea ANPC. Potrivit preşedintelui ANT, Mirela Matichescu, controalele nu fac parte, nici pe departe, dintr-o campanie de denigrare a litoralului. “Nu putem lăsa lucrurile aşa, pentru că nu este corect nici faţă de investitorii adevăraţi şi nici faţă de turistul care, după ce stânge bani un an de zile pentru a veni pe litoral, găseşte condiţii improprii de locuit. Există hoteluri precum “Aida”, care nu respectă condiţiile de clasificare. Astfel că am stabilit declasificarea unităţii şi aplicarea unei sancţiuni de 50.000 de lei. De la anul, un astfel de hotel nu va mai funcţiona, în atare condiţii”, a promis Mirela Matichescu.
La rândul său, Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC a declarat că, în urma numeroaselor reclamaţii primite de la turişti, referitoare la condiţiile de cazare de la “Aida” şi “Tosca”, a decis repetarea controalelor în zonă: “Dacă lucrurile s-au remediat în ceea ce priveşte bucătăria, nu putem spune că s-a întâmplat la fel în privinţa condiţiilor de cazare. Acestea sunt pur şi simplu inumane: perne murdare, saltele pătate, paturi care abia se mai ţin în încheieturi. Într-una dintre camere nici nu puteam să respirăm”.
Potrivit ANT, 40% dintre unităţile hoteliere de pe litoral oferă turiştilor condiţii improprii de cazare.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu