duminică, 25 octombrie 2015

Alocaţie de hrană majorată pentru poliţiştii locali

Poliţiştii locali din Mangalia au fost cadorisiţi, recent, cu un supliment financiar destinat hranei zilnice. În urma unei decizii a Consiliului Local, luate în baza Ordinului de ministru nr. 776, începând cu această lună alocaţia de hrană va creşte semnificativ. Potrivit directorului executiv al Poliţiei Locale Mangalia, această alocaţie creşte de la 25 la 32 de lei, iar în unele cazuri chiar şi la 37 de lei pe fiecare zi calendaristică. Mihai Angelescu, directorul Poliţiei Locale Mangalia spune că norma de hrană pentru angajaţii pe care îi are în subordine a fost decisă, pentru prima oară, în luna martie a acestui an. Şeful poliţiştilor locali afirmă că, potrivit Ordinului 776, personalul contractual (paznicii) va rămâne cu norma anterioară, de 25 de lei pe zi. Toţi ceilalţi angajaţi, vor avea câte 32 de lei pe fiecare zi calendaristică, iar angajaţii organizaţi în ture vor beneficia de un supliment zilnic de 5 lei.
Potrivit legii, în fiecare localitate trebuie să existe câte un poliţist local la fiecare o mie de cetăţeni. „La ora actuală Poliţia Locală Mangalia are 36 de angajaţi, dintre care trei pe funcţii de conducere. Sperăm ca, de la anul, să mai putem angaja alţi patru poliţişti locali, întrucât Mangalia are circa 43.000 de locuitori”.
În prezent, Poliţia Locală Mangalia este una dintre instituţiile publice ce aduce sume importante la bugetul local: „Toate amenzile date de angajaţii noştri se constituie venituri la bugetul local. Estimativ, media lunară a sancţiunilor aplicate de poliţişti este de 25.000 de lei, însă gradul de încasare este de circa 50%. Cele mai mari probleme le avem la circulaţia rutieră, alături de disciplina în construcţii. Există foarte multe case ridicate fără autorizaţie de construcţie, ilegal, acestea constituind un real pericol pentru locatarii lor”.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu