duminică, 11 octombrie 2015

Elevii din Mangalia, consiliaţi de poliţişti pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni!

În urmă cu puţin timp, lucrătorii Biroului Ordine Publică, din cadrul Poliţiei Mangalia, au desfăşurat o amplă campanie în instituţiile de învăţământ din oraş. Intitulată „Săptămâna Criminalităţii 2015”, campania a reunit şapte activităţi în şcoli şi licee, coordonate de către cinci poliţişti de la Ordine Publică, doi de la Rutieră, 4 de la Proximitate, şi unul de la Biroul Sisteme de securitate. De asemenea, au fost implicaţi 8 cadre didactice şi doi administratori de societăţi de pază, numărul elevilor beneficiari fiind de aproximativ 200.
Şeful Compartimentului Ordine Publică, din cadrul Poliţiei Mangalia, comisar-şef Dănuţ Beteringhe a declarat pentru „Ediţia de Sud” că acest program, în timpul căruia s-au distribuit şi peste 82 de pliante informative, a făcut referire la prevenirea victimizării minorilor, a delincvenţei juvenile, a prevenirii infracţiunilor contra patrimoniului, dar şi a criminalităţii organizate, respectiv siguranţei rutiere. „Mai exact, poliţiştii le-au dat elevilor sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale unor tâlhării, furturi, alte violenţe, violuri, ale consumului de de droguri şi traficuluiu de persoane. De asemenea, s-a discutat cu cei doi administratori de societăţi, care asigură paza în instituţiile de învăţământ, cu scopul ca aceştia să asigure toate echipamentele necesare descurajării posibililor infractori. Este vorba despre mijloace tehnice electronice, de alarmă antiefracţie, racordate la un dispecerat de monitorizare, dar şi a unor camere video de supraveghere. În acelaşi timp, cei în cauză sunt obligaţi să identifice şi înlăture locurile vulnerabile pe unde ar putea pătrunde elementele infracţionale. Tot cei care asigură paza trebuie să se asigure că geamurile clădirilor au gratii, că acoperişul nu prezintă fisuri, dar şi că sistemele de închidere sunt performante”, ne-a mai spus Şeful de la Ordine Publică, comisar-şef Dănuţ Beteringhe.
Chiar dacă pare un oraş liniştit, cu elevi paşnici, au existat de-a lungul timpului şi chiar în anul şcolar precedent suficiente cazuri în care elevii au fost deposedaţi cu violenţă de telefoane şi articole de îmbrăcăminte.
Şi mai dramatic este faptul că unii elevi au fost prinşi având asupra lor etnobotanice pe care, din păcate, le pot procura cu uşurinţă atât de pe Internet, cât şi de la anumiţi vânzători rămaşi neidentificaţi şi nepedepsiţi.
În ceea ce priveşte consumul de ţigări, acesta este practicat mai ceva decât sportul, toate gangurile, foişoarele, străzile lăturalnice din vecinătatea liceelor fiind ocupate în recreaţii, dar nu numai, de fumători sub 18 ani!

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu