duminică, 25 octombrie 2015

Ziua Armatei Române, sărbătorită în Piaţa Republicii


Garnizoana Mangalia şi Primăria din localitate au organizat, astăzi, un ceremonial militar şi religios cu ocazia Zilei Armatei Române. Comandantul Garnizoanei Mangalia, cmdr. Petrică Pârvu, a omagiat militarii căzuţi pe câmpurile de bătălie: „Preţul plătit de România în cel de al Doilea Război Mondial a fost unul dureros: peste 200.000 de morţi, răniţi, prizonieri şi invalizi de război, dintre care 92.000 au fost ostaşi. Anul acesta sărbătorim 70 de ani de la încheierea acestui război, 70 de ani de pace, departe de ororile care au marcat întreaga omenire. Guvernul României a stabilit ca, 2015, să fie Anul Veteranilor de Război. Doresc, pe această cale, să transmit urările de sănătate şi preţuire celor 20.000 de veteran de război, celor 760 de văduve de război şi celor 102.000 văduve de veterani. Armata este una dintre instituţiile care şi-au definit menirea, aceea de a fi în slujba poporului. Fidelă misiunilor încredinţate – apărarea independenţei, a suveranităţii teritoriale şi naţionale – oastea ţării a învins duritatea vremurilor şi a făurit oameni cu caractere puternice”, a declarat, celor prezenţi în Piaţa Republicii, cmdr. Petrică Pârvu.
Oficialităţi ale administraţiei locale din Mangalia, reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale, membri ai asociaţiilor şi ligilor de marină, cadre militare în rezervă şi retragere, partide politice şi elevi ai instituţiilor de învăţământ din localitate, au depus, în continuare, câte o coroană de flori în amintirea eroilor militari.
În încheierea festivităţilor, Garda de Onoare a defilat prin Piaţa Republicii, în aplauzele locuitorilor Mangaliei ce au fost alături de soldaţii Garnizoanei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu