marți, 10 mai 2016

”Viața fără droguri = LIBERTATE”

Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August, în parteneriat cu Asociaţia „ProActiv pentru Comunitate” Mangalia (președinte, ing. Nicoleta Griguță), Primăria Municipiului Mangalia, Primăria Comunei 23 August, Trodheim Kommune şi Phoenix Haga Foundation implementează, în perioada 8–13 mai 2016 proiectul: „Consolidarea rolului societății civile în formularea politicilor publice privind consumul de droguri în municipiul Mangalia”, finantat de Mecanismul Financiar Norvegian, prin Fondul pentru Relatii Bilaterale la Nivel National, gestionat de Ministerul Fondurilor Europene.
Obiectivul general al proiectului este capacitarea societatii civile din Romania, cu ajutorul expertizei norvegiene, pentru participarea activa la procesul de politici publice si planificare strategica in domeniul antidrog.
În cadrul acestui proiect, Școala Gimnazială ”George Coșbuc” 23 August a găzduit marți, 10 mai 2016, la ora 10.00 o dezbatere pe tema ”Viața fără droguri = LIBERTATE” la care au fost invitați reprezentanți ai administrației publice locale, elevi, părinți, membrii ai comunității.
Partenerii norvegieni, Even Ytterhus, Rune Hafstad, Terje Turoy, Stig Antonsen, lucrează de peste 20 de ani în domeniul prevenirii consumului de droguri și al asistenței speciale în cazul consumatorilor. Elevii din clasele gimnaziale au fost pus întrebări privind identificarea și intervenția în cazul persoanelor consumatoare, tipurile de dependență, tratamentele specifice și au solicitat detalii privind instituțiile speciale ale statului norvegian, care dezvoltă strategii pe tema dată. Ei au aflat că nu există droguri ușoare, că toate drogurile creează dependență și au urmări foarte grave care duc chiar la decesul persoanelor.
Concluzia dezbaterii a fost că uniți, tinerii sunt mai puternici, iar școala, familia și comunitatea locală trebuie sa acționeze unitar pentru combaterea acestui fenomen social periculos ca și a celorlalte dependețe (tutun, alcool).

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu