joi, 28 noiembrie 2013

Atribuţii de viceprimar: Maganu nu doarme noaptea de grija săracilor

Mangalia a avut, în ultimii 14 ani, numai puţin de şase viceprimari. Primul dintre aceştia, Paul Liviu Botaş, a deţinut funcţia timp de opt ani, timp în care s-a ocupat de, cu precădere, de aspectele sociale, culturale şi edilitare ale oraşului.
O adevărată „inflaţie“ de viceprimari a cunoscut Mangalia în epoca Tusac. Primul viceprimar al lui Tusac a fost Viorel Oleniuc, care a avut şi un mandat extrem de scurt: din iulie şi până în septembrie 2008. Acesta şi-a dat demisia întrucât, afirma, la vremea respectivă, îi fuseseră încredinţate, drept îndatoriri de serviciu, „număratul pescăruşilor de pe geam şi aprovizionarea cu hârtie igienică a Primăriei“. O întreagă suită de viceprimari s-a perindat, apoi, în subordinea lui Mihai Claudiu Tusac: Ion Mincă (trimis să îşi desfăşoare activitatea la Biobază), Sorin Andrei (ce a deţinut două astfel de mandate), Constantin Filimon şi Lucian Vişa. Niciunul dintre aceştia nu a făcut mulţi purici pe scaunul de „numărul 2“ al fostului primar, având multe atribuţii pe hârtie şi foarte puţină putere de decizie.
Actuala administraţie are, de la începutul său, un singur viceprimar: Bogdan Maganu. Apropiat al fostului primar Tusac şi actual vicepreşedinte al PSD Mangalia, Maganu a fost delegat şi mandatat în mod expres, de către primarul Cristian Radu, să se ocupe de acordarea, încetarea sau suspendarea ajutorului social, tichetele de masă sau orice altă informaţie care se referă la completarea dosarelor persoanelor beneficiare de protecţie socială sau aspecte legate de cazurile sociale, dar care nu implică din punct de vedere contractual şi/sau juridic autoritatea locală. Maganu mai este însărcinat şi să semneze dispoziţiile privind acordarea, încetarea, suspendarea ajutorului social stabilit în baza legii, alături de actele emise de către serviciul de stare civilă, altele decât cele care prin lege sunt date în competenţa exclusivă a primarului.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu