duminică, 10 noiembrie 2013

Edilul Cristian Radu vrea să-i disciplineze pe locatarii care construiesc „după ureche”

Primarul Cristian Radu s-a întâlnit, vineri, 8 noiembrie, cu cetățenii care locuiesc în zona gării, prilej cu care a și constatat care sunt aspectele care îi frământă. Ca și în alte cartiere, și aici, în spatele blocurilor, gunoaiele sunt aruncate la voia întâmplării.

Grămezi cu ambalaje, resturi menajere și PET-uri pot fi ”admirate” în spatele stației CFR, fie pe spațiul verde, fie pe aleile dintre blocuri. Mai mult decât atât, zonele au primit o ”arhitectură” personalizată, creată după bunul plac al locatarilor, dar și al agenților economici ce dețin unități în apropiere. Pe de o parte, cetățenii, ce locuiesc la parter, și-au făcut extinderi pe care, ulterior, le-au închis cu gard, fără să omită să ”planteze” plăcuțe imperative cu textul ”Nu parcați!”. Pentru aceste lucrări, au ”uitat” să ceară undă verde din partea autorităților publice locale, motiv pentru care s-a ajuns la o puzderie de anexe ”țipătoare”. Nici întreprinzătorii nu s-au lăsat mai prejos, astfel că și-au mărit magazinele sau spațiile de depozitare, tot la voia întâmplării, lăsând însă ușile metalice să ruginească, fără să se preocupe să aplice un strat de vopsea.
Dezolantă este și stația CFR Mangalia, ”moșia” mai multor societăți, CFR SA, CFR Marfă, CFR Călători, care țin la fiecare părticică din gară, fără să ia în calcul investiții minime în lucrări de reparații și modernizări. ”Din păcate, avem o gară cu aspect jalnic. Zeci de containere ruginite răspândite din loc în loc, spații neîngrijite, de parcă ar fi abandonate, o imagine neplăcută. Nu ne putem primi turiștii în asemenea condiții. Voi contacta toți factorii de decizie pentru a stabili împreună un plan de reamenajare a zonei”, a declarat edilul Cristian Radu.
Zărindu-l în preajma gării, taximetriștii l-au luat cu asalt pe primar căruia i s-au plâns că nu li se permite accesul în toaleta gării, aceasta fiind încuiată cu lacătul. Inevitabila vizită a toaletei ne-a introdus într-un cadru respingător, în care mirosul pestilențial îți întorcea stomacul pe dos. În plus, cabinele stau să se dărâme, scorojite și legate cu șnur, culmea, alb. Pentru a-i schimba aspectul și a-i da o funcționalitate permanentă, primarul Mangaliei a lansat ideea modernizării și, apoi, a transformării într-o toaletă publică la care să poată apela în caz de nevoie orice localnic ce tranzitează zona.
Garajele goale, transformate în depozite, vor ajunge la cei care nu au loc de parcare
La rândul lor, angajatele CFR au declarat că și-ar dori ca stația să fie mai bine delimitată, astfel să nu se mai intersecteze cu agenții economici din vecinătate ce le aruncă gunoaie. În privința mizeriei, primarul Cristian Radu a precizat că până la data de 1 septembrie 2014, toate ghenele vor fi îngropate, lucrări pentru care de la bugetul local nu se va aloca niciun leu.
Nemulțumiri destule au fost aduse și de către cetățenii ce nu au unde să-și parcheze autoturismele. Pe lângă faptul că garajele sunt inestetice, pline de rugină, multe dintre ele sunt neocupate de ani buni, ori transformate în spații pentru depozitarea conservelor și uneltelor. Oamenii s-au plâns că Șoseaua Constanței este ticsită cu mașini parcate, în timp ce garajele din spate sunt nefolosite. ”Lucrăm la un Regulament privind garajele din oraș, dar și la o inventariere a acestora. I-am rugat pe cei care le dețin să le vopsească și să monteze plăcuțe cu numărul de înmatriculare al autoturismelor pentru a putea fi identificate cu ușurință. De asemenea, le-am recomandat cetățenilor să-și monteze transformator individual, să nu se mai tragă fir electric de la un garaj la altul, deoarece se iscă multe scandaluri. Normal este ca fiecare să plătească atât cât consumă”, a mai spus primarul Cristian Radu. Edilul le-a mai cerut locatarilor, ce stau la parter, să lase o distanță de 3 metri de la bloc până la extinderile pe care le dețin ori cele pe care le doresc în viitor, pentru ca pe această suprafață să fie amenajate grădini, înconjurate, eventual, de gard viu, nu metalic.
A urmat inspectarea barăcilor aflate în cartierul MI Dobrogeanu unde se va face un recensământ al copiilor în vederea combaterii abandonului școlar. Tot aici, au fost notificate 30 de familii care nu și-au achitat, de câteva luni, facturile pentru utilități.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu