miercuri, 25 februarie 2015

Copiii de la Grădiniţa nr. 3 Mangalia vor avea mai mult confort, dar şi spaţiu nou de joacă

Grădiniţa cu program prelungit nr. 3 Mangalia ar putea derula în perioada ce va urma un proiect în valoare de peste 11.000 de lei, ca urmare a înscrierii în Programul Naţional „Spaţii verzi urbane”, subvenţionat de MOL România. Potrivit directoarei grădiniţei, Gela Ivaşcu, societatea respectivă ar putea oferi suma de 9.000 de lei, la care se vor aloca din sponsorizări şi contribuţii ale Asociaţiei de părinţi alte 2.500 de lei, bani ce vor fi folosiţi atât pentru plantări de flori, cât şi pentru lucrări de reamenajare. „Ne-am propus să refacem intrarea veche a grădiniţei, ce datează din anii ’70, unde am executat încă de anul trecut primele lucrări de modernizare. Astfel, am înlocuit uşa şi tocul şubrede de la intrare cu tâmplărie PVC, iar în interior, către ieşirea veche am amenajat şi dotat un izolator destinat copiilor care se îmbolnăvesc de varicelă ori alte boli contagioase, unde să stea până vor fi duşi acasă. Vizavi de acest izolator, am dotat şi deschis un cabinet medical unde îşi desfăşoară activitatea un asistent specializat. În baza proiectului pe care l-am depus şi care, sper, să se afle printre cele 15 ce vor primi finanţare, mi-aş dori să fie construit un foişor, să fie montate băncuţe, dar şi măsuţe, acestea putând fi utilizate atât de către copii în timpul activităţilor recreative din timpul zilei, cât şi de către părinţi, după-amiaza, unde pot aştepta fără să mai fie plouaţi sau să stea în picioare. Din valoarea totală a proiectului, intitulat „Poveste verde în lumea copilăriei”, 4.000 de lei vor fi cheltuiţi pentru plantări de flori şi tuia care vor masca şi proteja, în acelaşi timp, separatorul de grăsimi aflat în curtea din spate. Acesta a fost depus la Fundaţia pentru Parteneriat din Cluj care colaborează cu MOL România”, a declarat directoarea Grădiniţei nr. 3 Mangalia.

De altfel, această instituţie se numără printre cele care au primit sume consistente de la bugetul local, folosite pentru reparaţii şi dotări. Mai exact, anul trecut, a fost achiziţionată pentru bucătărie o maşină de gătit dotată, cu hotă, în valoare de peste 40.000 de lei, ce funcţionează pe gaz. Vechea maşină a fost folosită timp de 37 de ani, depăşind cu mult durata de viaţă specificată în actele de achiziţie.
Conducerea grădiniţei ne-a mai precizat faptul că, tot în 2014, s-au cheltuit peste 8.300 de lei pentru turnarea trotuarelor din jurul instituţiei, dar şi pentru montarea de pavele. De asemenea,
s-au executat şi lucrări în interior ce au constat în îndepărtarea lambriurilor în locul lor fiind aplicat var lavabil. În zilele ce vor veni, vor fi înlocuite toate uşile de la clasă, suma alocată de Consiliul Local pentru uşi şi zugrăvelile menţionate fiind de 60.000 de lei.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu