sâmbătă, 21 martie 2015

“Lumina de la Malul Mării“, achitată cu 45.000 de lei din taxa de promovare turistică

Un nou motiv de gâlceavă şi “înţepături” între aleşii locali l-a constituit, în cadrul şedinţei de îndată ce a avut loc ieri la sediul Primăriei, un proiect de hotărâre prin care ar fi urmat să fie aprobate trei evenimente de amploare ce vor avea loc, la Mangalia, în cursul acestui an.
Cele trei manifestări sunt “Lumină de la Malul Mării”, “Callatis Fest” şi Festivalul de Film “Mare Nostrum”. Toate ar fi urmat să fie organizate din banii colectaţi de primărie din taxa de promovare a turismului, un bir cu regim special, creat tocmai pentru finanţarea de evenimente în sudul litoralului. Însă, proiectul s-a lovit atât de opoziţia unei părţi a consilierilor locali – care au declarat că, deja, calendarul manifestărilor sponsorizate din taxa de promovare este aprobat – dar şi de obiecţiile ridicate de secretarul primăriei, Petria Boiţă, care nu şi-a dat girul de legalitate decât pentru “Lumina de la Malul Mării”. “Proiectul a fost înaintat Consiliului Local în ultimul moment, deci nu îmi pot da avizul de legalitate decât pentru prima manifestare, “Lumina de la Malul Mării“, ce va fi organizat din taxa de promovare. Pentru celelalte două proiecte vă rog să îmi daţi un răgaz pentru a le studia şi pentru a le înainta Consiliului într-o şedinţă ulterioară”, a declarat Petrina Boiţă.
La rândul său, consilierul Paul Foleanu a spus că are mari semne de întrebare cu privire la finanţarea proiectului: “Nu avem nimic împotriva evenimentelor, dar stau în dubiu în ceea ce priveşte finanţarea. Este vorba despre proceduri, despre o achiziţie făcut de primărie…. Trebuie să ştim şi noi cu cât contribuie Consiliul Local Mangalia, pentru că nu am văzut proiectul de hotărâre pe care ni l-aţi înmânat abia în timpul şedinţei. Dacă scoateţi din proiect partea financiară, votăm cu drag”, a conchis alesul local.
Cum discuţiile au degenerat în atacuri politice, spiritele s-au aprins şi au început să curgă acuzaţii între cele două grupuri de consilieri – cei de “opoziţie” şi cei favorabili administraţiei locale. În cele din urmă, proiectul a trecut de votul Consiliului Local numai în ceea ce priveşte “Lumina de la Malul Mării”. Partea financiară a acestuia, aproximativ 45.000 de lei, urmează să fie achitată din taxa de promovare, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat anterior.
editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu