miercuri, 18 septembrie 2013

Şedinţă de îndată la primărie. Aleşii au cerut o listă a proceselor în care este implicat Consiliul Local

Consilierii locali s-au reunit astăzi într-o şedinţă de îndată, convocată la sediul primăriei. Aleşii au votat un proiect de hotărâre privind acordarea unui drept de superficie, uz şi servitute în favoarea ENEL, pentru suprafaţa de 283 metri pătraţi pentru a se realiza o subtraversare în favoarea unei terţe persoane, cu scopul racordării acesteia la staţie electrică de la Neptun.
La punctul „Diverse“, secretarul primăriei, Petrina Boiţă, a prezentat trei dintre procesele aflate pe rol, în care este implicată instituţia publică. Este vorba despre un dosar deschis la Tribunalul Constanţa de către SC Eco Gold Invest SA, societatea ce deţine o groapă de gunoi în apropierea Mangaliei. Societatea reclamantă şi-ar fi dorit ca, în caietul de sarcini al licitaţiei pentru serviciul de salubrizare, încheiată recent, să se ţină cont de faptul că, lângă Mangalia, există această groapă de gunoi ecologică. Potrivit Petrinei Boiţă, chiar în cursul acestei săptămâni s-a încercat o negociere cu societatea Eco Gold Invest, dar, afirmă secretarul primăriei „aceştia îşi menţin punctul de vedere“.

Alte procese pierdute, alte cereri de plată a prejudiciilor
Un alt dosar se află la Curtea de Apel Constanţa. Societatea Thunder Truk SRL, ce a câştigat licitaţia pentru transportul public pe raza Mangaliei, nu a fost, potrivit declaraţiei consilierilor aflaţi la şedinţă, pusă în drepturi, prin refuzul autorităţilor publice locale de la vremea respectivă (în urmă cu doi ani) de a semna contractul. Potrivit secretarului primăriei, societatea Thunder Truk SRL, câştigătoare în instanţă, până la Curtea de Apel, solicită, în prezent, atât obligarea autorităţilor publice locale să încheie contractul câştigat în urma licitaţiei, cât şi plata prejudiciului. Pe un model similar celui al firmelor de minicare, ce nu şi-au putut derula activitatea tot din cauza refuzului semnării contractului, (motiv pentru care, acestea, solicită sume exorbitante drept despăgubiri) şi societatea Thunder Truk SRL cere plata unui prejudiciu substanţial pentru microbuzele sale, calculat pentru ultimii doi ani.
Consilierii locali s-au arătat, cu ocazia prezentării celor două dosare, nemulţumiţi de faptul că acestea le-au fost aduse la cunoştinţă atât de tardiv. „În niciunul dintre cazuri nu avem ce face, mergem să ne judecăm“, a spus consilierul Paul Foleanu. Ceilalţi aleşi au solicitat, cu această ocazie, să le fie înaintat un document privind stadiul tuturor proceselor în care este implicat Consiliul Local, pentru a nu mai fi puşi în faţa faptului împlinit, dar şi numele angajaţilor primăriei care nu au reuşit să reprezinte interesele instituţiei, cum se cuvine, în instanţă.
Un alt punct de la „Diverse“ a fost cel al aprobării majorării capitalului social al Goldterm cu 2 milioane de lei, bani ce au urma să asigure racordarea centralelor termice la reţeaua de gaze. Potrivit declaraţiilor directorului societăţii, Dan Georgescu, trecerea pe gaz a centralelor termice ar scădea preţul de producţie de la 540 de lei la 380 de lei şi, implicit, presiunea pe bugetul local – întrucât subvenţia alocată de primărie ar fi redusă de la 380 de lei la 295 de lei. Din declaraţiile consilierilor locali, centralele termice asigură necesarul de căldură pentrucirca 7.000 de apartamente. Consilierii locali au decis reluarea discuţiilor pe marginea majorării capitalului Golterm în prima şedinţă ordinară, cea din 27 septembrie.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu