miercuri, 9 octombrie 2013

CALVARUL CONTINUĂ! PODUL DE LA AGIGEA, TRECUT ÎN CONTINUARE LA PAS

Navetiştii trec podul de la Agigea tot pe jos. În această dimineaţă, am surprins mai multe grupuri de călători care au coborât dintr-un microbuz, au trecut la pas podul şi apoi s-au urcat în alt microbuz care îi aştepta să-i ducă la Constanţa sau, invers, la Mangalia.
Hotărârea Consiliului Judeţean Constanţa de a da drumul circulaţiei pe podul Agigea pentru mijlocele de transport călători care depăşesc 3,5 tone nu poate fi încă pusă în aplicare, deoarece nu întruneşte cadrul legal.
În cursul zilei de ieri, în Monitorul Oficial a fost publicat Ordinul privind introducerea restricţiilor de circulaţie impuse încă de la 1 octombrie 2013. Aşa se face că acum este nevoie de un alt ordin, de data aceasta al Poliţiei şi al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, care să instituie excepţia pentru mijloacele de transport călători.
Până când se va da acest ordin, navetiştii nu au decât să o ia la picior pe pod, strecurându-se printre utilaje şi muncitori, sau înghesuindu-se în microbuzele mici aduse special pentru a-i trece podul.
Lucrătorii care repară podul au improvizat deja un pasaj şi pe un sens şi pe celălalt, pe unde oamenii vor trece pentru a fi în siguranţă. Deocamdată acesta nu este gata, iar navetiştii nu îl folosesc.

Cuget Liber

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu