duminică, 20 octombrie 2013

Premiera in Romania: Lugoj, primul oras unde locuitorii circula gratuit cu mijloacele de transport

Municipiul Lugoj a devenit primul oras din Romania care acorda gratuitate totala celor care circula cu mijloacele de transport in comun. Masura vine pentru a incuraja mersul cu autobuzul, dar si pentru a diminua volumul de masini care circula in oras.
 Consilierii locali din Lugoj si-au dat astazi acordul, in unanimitate, ca cetatenii sa poata circula cu mijloacele de transport fara sa plateasca, din 1 iulie. De asemenea, Primaria a mai cumparat zece statii care au fost deja amenajate in oras, pentru a inmulti apoi si numarul liniilor pe care circula autobuzele. In momentul de fata, in Lugoj, pretul unui bilet de autobuz cu o calatorie costa 60 de bani.
Francisc Boldea, primarul municipiului Lugoj: “In ultimii 23 de ani, transportul in comun a scazut considerabil peste tot in tara. Aveam nevoie de un soc si acum era momentul. Incercam sa incurajam oamenii sa circule cu autobuzul, astfel se va diminua si numarul de masini care circula in oras. In total vor fi cinci linii care vor strabate orasul pe diagonala, astfel incat sa fie o legatura pentru orice zona, centrala, periferica”.
In proiectul de hotarare aprobat astazi, perioada de gratuitate intra in vigoare de la 1 iulie si va fi valabila timp de 18 luni. Daca initiativa va avea succes in randul lugojenilor, perioada de gratuitate va fi extinsa in continuare.
Initiativa din Lugoj a ajuns si la urechile edililor din alte orase. Reprezentanti ai primariei din Baia Mare au solicitat deja o copie dupa proiectul de hotarare pentru a o analiza si, de ce nu, pentru a o implementa in viitor.

stirileprotv.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu