luni, 28 octombrie 2013

LEGEA MAIDANEZILOR. Guvernul INTERZICE hingherilor SĂ RIDICE CÂINII fără stăpân din jurul blocurilor

Normele metodologice ale ordonaţei privind eutanasierea câinilor maidanezi aduc noutăţi surprinzătoare. Capturarea şi eutanasierea câinilor din jurul blocurilor vor fi strict interzise de la sfârşitul lunii viitoare. Astfel, potrivit ordonanţei de urgenţă a Guvernului, hingherii nu au voie să se atingă de acești maidanezi.. Totodată, şi câinii comunitari de talie mică vor fi lăsaţi să umble în voie pe străzi.
Potrivit normelor care vor intra în vigoare la sfârşitul lunii noiembrie, pe primul loc în lista capturărilor se află câinii agresivi care circulă liber în preajma şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor şi pieţelor publice, transmite B1TV.
“Câinii sterilizati, ocrotiţi şi asumaţi de către comunităţile de locatari, care nu circulă liber în spaţiile publice, nu vor fi capturaţi de serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fara stăpân. Este interzisa capturarea de către serviciile specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân, respectiv de operatorii serviciilor specializate pentru gestionarea câinilor fără stăpân a altor câini în afara celor definiţi în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 155/2001″”, potrivit ordonanței.
Potrivit legii, pot fi capturaţi doar câinii care circulă liber în preajma şcolilor, a grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii, parcurilor şi pieţelor publice.
În schimb, pe lista hingherilor se află câinii agresivi şi foarte agresivi, femelele cu pui, câinii de talie mare şi medie dar şi animalele gestante.
Pe ultimele locuri în ordinea capturării se află câinii care circulă liber în zonele periferice ale capitalei, dar şi puii cu vârsta de până la şapte luni. Serviciile specializate pentru gestionarea câinilor maidanezi vor avea de asemenea obligaţia să facă un recensământ anual al câinilor fară stăpân.
EVZ.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu