sâmbătă, 26 octombrie 2013

Consiliul Local Mangalia a aprobat proiectul privind amenajarea de rampe de gunoi subterane

Consiliul Local Municipal Mangalia a aprobat, în şedinţa ordinară de la începutul acestei săptămâni, o serie de proiecte de hotărâre de interes local. Unul dintre acestea vizează acordarea unor ajutoare de urgenţă copiilor nevoiaşi care locuiesc în zonele defavorizate ale oraşului şi parcurg distanţe mari până la şcoală sau la grădiniţă. „Astfel, un număr de 12 preşcolari beneficiază de ajutorul financiar de 8,5 lei/copil pentru hrană, în timp ce 135 de elevi ce provin din cartierele îndepărtate ale oraşului vor beneficia de transportul gratuit către şi dinspre şcoală”, se menţionează într-un comunicat de presă.
În cadrul aceleiaşi şedinţe, CLM Mangalia a aprobat proiectul de hotărâre care vizează ridicarea autovehiculelor abandonate şi a celor nerevendicate de pe domeniul public şi privat al municipiului Mangalia.
Nu mai puţin important, aleşii locali au votat şi pentru realizarea unor platforme subterane de precolectare/colectare a deşeurilor. În acest sens, se vor amenaja 40 de platforme subterane, fiecare având spaţiu pentru patru containere de 1.100 de litri, care să fie amplasate atât în Mangalia, cât şi în staţiuni. „Pe lângă capacitatea ridicată a acestor platforme, se asigură protecţia mediului prin împiedicarea răspândirii gunoaielor şi a mirosului emanat de acestea, obţinându-se şi un aspect plăcut al acestor zone”, susţin reprezentanţii administraţiei publice locale. Despre această iniţiativă, primarul Cristian Radu a declarat: „Prin realizarea acestui proiect, ne dorim un oraş curat, o îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor, precum şi asigurarea protecţiei mediului, vizând totodată dezvoltarea ulterioară a municipiului”.

Ziua de Constanţa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu