duminică, 1 decembrie 2013

Armaghedon de Mangalia: dezvăluiri despre „oamenii lui Cristian Radu”

De câteva zile, pe internet circulă două „comunicate de presă”, expediate prin adresa de e-mail gap.mangalia@yahoo.com, de către autointitulatul Grup de Analiză a Primarului Mangaliei. În primul dintre ele, se arată că Grupul s-a constituit în septembrie 2013, cu scopul „de a analiza constant activitatea primarului municipiului şi a membrilor echipei sale folosind datele şi informaţiile obţinute din interiorul administraţiei cu promisiunea respectării confidenţialităţii surselor de informare”. Se mai arată că finalitatea demersurilor GAP ar fi aceea de a demonstra completa incapacitate a actualei administraţii publice de la Mangalia de a formula politici coerente de dezvoltare a oraşului. Prin al doilea „comunicat”, s-a furnizat mediului on-line un text de tip Armaghedon, dedicat „oamenilor primarului” Cristian Radu: Doru Colgiu şi Adrian Crăciunescu.
Doru Colgiu are acces la documente interne, fără a fi angajat al Primăriei?
Despre Doru Colgiu, GAP Mangalia menţionează că ar fi intrat în echipa lui Radu, prin intermediul actualului deputat de Mangalia, Victor Manea. Se mai arată că ar face parte, alături de Adrian Crăciunescu şi Bogdan Teoniu, din cercul foarte intim primarului; Radu şi cei trei „oameni ai lui” ar fi petrecut, potrivit GAP, mai multe week-end-uri împreună, la reşedinţa din Mamaia a primarului Mangaliei, la Poiana Braşov şi în Germania. Armaghedonul arată că Doru Colgiu nu este angajatul Primăriei Mangalia, deşi joacă un rol neoficial de purtător de cuvânt şi are acces la documente, fiind plătit pentru prestaţiile sale din indemnizaţii de membru în consiliile de administraţie ale unor societăţi de interes local. De asemenea, se mai arată că acesta ar fi intrat în conflict cu personalul de la achiziţii publice, deoarece ar fi dorit să impună drept furnizor pentru servicii de publicitate şi tipografie o firmă condusă de un oarecare „Ţiţi”, prieten şi el al primarului. Nici o vorbă, în comunicat, dacă acest „Ţiţi” este, de fapt, Constantin Ţiţineanu, patronul fostului post de televiziune CTV, unde a activat şi Doru Colgiu în trecut.
Adrian Crăciunescu, omul cu afacerile?
Despre Adrian Crăciunescu, GAP afirmă că este persoana care a „proiectat” bugetul de venituri şi cheltuieli al Municipiului Mangalia, când nu era angajat al Primăriei, având acces la documente nedestinate publicului şi terţilor. Ulterior a devenit consilier personal al primarului, calitate în care ar fi fost delegat să poarte discuţii cu autorităţile de la Bucureşti, în vederea atragerii de fonduri pentru oraşul Mangalia. În comunicat se mai arată că acesta ar avea interese în firmele DAF şi Megaconect, la rândul lor implicate în lucrări de construcţii, pe de o parte, şi de montaj al centralelor pe gaz, pe de altă parte, pe raza Mangaliei.
(Facem precizarea că nu am solicitat un punct de vedere Primăriei Mangalia, deoarece în alte situaţii, biroul de relaţii cu presa al acestei instituţii a refuzat să ne ofere informaţiile solicitate altfel decât în termen de 30 de zile şi în baza unei adrese cu număr de registratură, ceea ce excede spiritului Legii 544/2001 al accesului la informaţiile de interes public. În cazul în care Primăria Mangaliei va formula un punct de vedere, îl vom prezenta cititorilor.).

constanta.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu