duminică, 11 octombrie 2015

Primarii ar putea primi pensii de merit!

Senatorii şi deputaţii ştiu foarte bine că au nevoie de sprijinul aleşilor locali pentru a ajunge din nou în Parlament. Primarii şi viceprimarii sunt motorul principal al oricăror alegeri. Nu merită şi ei o bătrâneţe fără griji? Ba da!
Cum anul viitor este unul electoral, aleşii s-au gândit să le ofere un stimulent primarilor, viceprimarilor, preşedinţilor şi vicepreşedinţilor consiliilor judeţene, în aşa fel încât să îndemne electoratul “pe calea cea bună” a alegerilor parlamentare din noiembrie 2016.
Concret, dacă astăzi deputaţii vor da undă verde legii care prevede acordarea de pensii bonus pentru aleşii locali, atunci primarii şi viceprimarii vor primi bani în plus la pensie, în cuantumul a maximum trei mandate, indiferent de nivelul prestaţiei lor din primării.
Adică, dacă ai fost primar un mandat, primeşti un bonus de merit. Dacă ai avut două mandate, două pensii de merit, dacă ai avut trei mandate, trei pensii de merit – şi aici te opreşti, pentru că patru nu există în lege!
Nu e condamnat definitiv, e primar merituos
Dar dacă eşti arestat? Ba da, primeşti şi dacă eşti arestat! Conform textului legii în proiect, acest bonus nu este primit decât dacă primarul respectiv a fost condamnat definitiv pentru o faptă de corupţie.
Altfel, dacă nu are sentinţă definitivă, nu e nici o problemă, îşi ia pensia de merit! Să dăm cazul primarului suspendat al Piteştiului, Tudor Pendiuc, cel mai vechi primar de muncipiu din România, din 1992 încoace – întrerupt doar de procurori -, care este în arest la domiciliu pentru corupţie… şi mai are 4 ani până la pensie.
Dacă până la împlinirea vârstei de pensionare nu se i demonstrează vinovăţia, el va lua de trei ori indemnizaţia unui primar de municipiu rang I, adică un total de 7.905 lei pe lună, indiferent dacă este arestat sau nu.
Alt caz: Sorin Oprescu! Este arestat, are un mandat şi trei sferturi de primar general, iar anul viitor iese la pensie. I se cuvin, deci, aproximativ 5.000 de lei pe lună bonus de merit!

libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu