duminică, 4 octombrie 2015

Trei angajaţi ai Primăriei Mangalia, audiaţi în dosarul fostului primar Claudiu Tusac

Judecătorul Dan Iulian Năstase, preşedintele Secţiei Penale din Curtea de Apel Constanţa, a amânat, pentru finele acestei luni, dosarul în care Mihai Claudiu Tusac, fostul primar al municipiului Mangalia, a fost deferit Justiţiei pentru abuz în serviciu, în formă continuată, dar şi pentru conflict de interese, în formă continuată.
La termenul de ieri, în faţa instanţei au fost audiaţi trei angajaţi ai Primăriei Mangalia, care au declarat ceea ce cunoşteau despre prezenta cauză.
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa, iar alături de Tusac a mai fost deferit Justiţiei Laurenţiu Iulian Dumitraşcu, avocat în Baroul Tulcea. În sarcina acestuia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor concurente de complicitate la abuz în serviciu, în formă continuată, dar şi complicitate la conflict de interese, în formă continuată.
Conform rechizitoriului, „în perioada noiembrie 2010 – septembrie 2012, inculpatul Tusac Mihai Claudiu, în calitate de primar al municipiului Mangalia, a efectuat plăţi nelegale pentru un număr de 95 de contracte de asistenţă juridică, încheiate cu inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian, deşi, în perioada respectivă, acesta din urmă era angajatul Primăriei municipiului Mangalia, fiind doar suspendat, la cerere, din funcţia de şef al Serviciului Juridic“.
„În baza acestor contracte, inculpatul urma să efectueze în beneficiul Primăriei municipiului Mangalia aceleaşi activităţi pe care le presta şi în calitate de funcţionar public, însă în schimbul unor remuneraţii de aproximativ 12 ori mai mari decât salariul. De menţionat este faptul că la baza efectuării plăţilor din fonduri publice către inculpatul Dumitraşcu Laurenţiu Iulian nu au existat niciun fel de documente justificative din care să rezulte că serviciile, a căror contravaloare a fost achitată, au fost efectuate şi recepţionate. Prin acţiunile sale, inculpatul Tusac Mihai Claudiu a provocat Primăriei municipiului Mangalia un prejudiciu de 437.879,98 de lei“, potrivit rechizitoriului.

 Ziua de Constanța

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu