duminică, 30 iunie 2013

Poliţiştii locali caută şi prin gunoaie numai să anihileze ilegaliştii! Tarabele neautorizate şi lipsa contractelor de salubrizare, cauzele inspecţiilor din staţiuni

Pentru a veni de hac agenţilor economici care ignoră legea şi funcţionează după bunul plac, angajajaţii Poliţei Locale Mangalia sunt nevoiţi să recurgă la metode dintre cele mai diverse şi, pe alocuri, umilitoare.
Vina o poartă micii întreprinzători care deţin unităţi neautorizate şi pentru care, evident, nu au dorit să intre în legalitate, mai exact, să încheie contracte cu firma de salubritate şi nici să-şi depună documentaţia care se impune. Aşa se face că toate ambalajele şi resturile menajere sunt aruncate fie pe câmp, fie la colţ de stradă, fie în ghenele de gunoi ce sunt folosite, în mod normal, de cei care plătesc pentru ridicarea gunoaielor. „Ne confruntăm cu două situaţii deosebite. Pe de o parte, ne dau bătăi de cap cei care nu au încheiate contracte cu firma de salubrizare şi care s-au obişnuit să scape de gunoaie aruncându-le pe câmp, în pădure sau prin cartier. Pe de altă parte, sunt cei care deţin contracte cu firma de salubrizare, nu şi cu o societate care reciclează deşeurile, astfel că toate cutiile de carton şi PET-urile ajung lângă ghene şi coşuri de gunoi. Pentru a-i depista pe ce-i în cauză, poliţiştii noştri caută, uneori, în coşurile şi ghenele de gunoi, pentru a găsi un bon fiscal care să ne indice societatea ce nu respectă legea”, a declarat Şefa Poliţiei Locale, Mihaela Andrei.
Un alt fenomen, ce se face remarcat după-amiaza şi seara în staţiuni, îl constitue „plantarea” unor chioşcuri neautorizate unde se vând vată de zahăr, porumb fiert, articole de plajă etc. Cei care au misiunea de a-i vâna pe comercianţii de ocazie, în intervalul orar 19.00 – 23.00, sunt inspectorii Corpului de Control, Control Comercial şi Disciplina în Construcţii. Aceştia dispun diverse măsuri, în funcţie de gravitatea situaţiei depistate. „Se aplică amenzi, se confiscă mărfurile, se ridică tarabele, iar comercianţii sunt alungaţi din zonele respective. Cuantumul amenzilor este cuprinse între 500 – 2500 de lei, zilnic, fiind aplicate zeci de sancţiuni, a mai spus Şefa Poliţiei Locale Mangalia, Mihaela Andrei”.
Inspectorii de Mediu şi cei de la Control Comercial mai iau la puricat atât plajele cu scopul stârpirii comerţului ambulant, cât şi identificării întreprinzătorilor care nu îşi tund spaţiile verzi. Potrivit poliţiştilor locali, într-o singură zi, se încheie şi 20 de procese-verbale de constatare a contravenţiilor, cuantumul maxim fiind de 2500 de lei pentru fiecare caz în parte.
Şi cerşetorii, înmulţiţi fără măsură, au intrat în vizorul poliţiştilor locali, numai că în cazul celor care cer bani în vecinătatea bisericilor, a supermarket-urilor şi băncilor, amenzile aplicate nu au finalitate, întrucât nu sunt, niciodată, achitate, fiind, în general, vorba despre minori.

editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu