miercuri, 26 iunie 2013

Sacrificiile unui primar la primul mandat: o noapte doarme cu părinţii, o noapte cu familia!

Fostul şef al Gărzii Financiare din Constanţa, devenit la treia strigare primar al Mangaliei, pare să se simtă excelent în această nouă postură. Cristian Radu se pregăteşte în aceste zile să prezinte un raport de activitate la un an de la preluarea primariei din sudul litoralului.
Chiar dacă este contrazis de un fost primar al Mangaliei, care susţine că localitatea s-ar afla în pragul falimentului, Cristian Radu afirmă că “trecutul” şi “bârfitorii” nu-l interesează. „După cinci ani de administrare USL, patru ani cât la conducere s-a aflat Tusac de la PSD şi un an de când este Cristian Radu de la PNL, Primăria Municipiului Mangalia este în pragul falimentului. Primăria are, în momentul de faţă, peste 250 miliarde de lei datorii şi în ultimul an a mai contractat un credit în valoare de aproximativ 200 miliarde de lei”, a declarat zilele trecute Zanfir Iorguş.
În replică, actualul primar spune că datoria de aproximativ 10-12 milioane de euro către terţi aparţin fostelor administraţii locale iar tot ceea ce poate face acum este să le eşaloneze astfel încât din bugetul primăriei să poată finanţa şi lucrări nu doar să plătească datorii. “Sunt contracte încheiate acum 7 sau chiar 10 ani, nu sunt datoriile lui Radu Cristian. Eu nu fac decât să drămuiesc banii de la buget ca sa plătim datoriile făcute de alţii. Pe acest fond, împrumutul de 200 de milioane de lei venit de la Guvern a venit ca o bulă de aer pentru că mai avem şi treabă de făcut în Mangalia, nu doar să plătim datorii”, spune Radu Cristian.
Despre gazele promise în campania electorală, primarul afirmă că ele vor ajunge şi la Mangalia, după ce contractele vor fi perfectate cu partea bulgară. “Toate punctele termice sunt racordate, aşteptăm perfectarea contractele cu bulgarii”, a mai spus primarul.
Pe de altă parte, Cristi Radu pare să nu-şi mai amintească de promisiunea din campanie privind preţul gigacaloriei, care în iarna acestui an a fost 295 lei. “Am spus că gigacaloria va fi mai mică decât preţul pe care l-am găsit eu când am venit la primărie. Nu-mi amintesc să fie spus 200 de lei”, a adăugat primarul care a ţinut să dea peste nas şi cârcotaşilor care afirmă că deşi află la guvernare (n.r. Cristian Radu este un primar independent, susţinut de PNL), parlamentarii USL nu au adus niciun ban pentru Mangalia şi localităţile aferente Colegiului 5 din judeţul Constanţa. “Am primit un împrumut de la Guvern, am primit sprijin pentru o investiţie de peste un milion de euro – un cluib nautic şi finanţare guvernamentală pentru canalizare. Sunt răutăţi venite din partea unor oameni care sunt deranjaţi că am intrat noi în primărie dar eu vreau să vă spun aşa: peste trei ani, dacă nu voi îndeplini promisiunile din acea broşură de campanie, voi avea bunul simţ să plec, nu cum au făcut alţii”, a conchis Radu.
Tot la capitolul reuşite, Cristi Radu a bifat buna colaborare cu toţi consilierii locali, iar la capitolul sacrificii asumate ale primului an de mandat, edilul din Mangalia a mărturisit că nu este uşor: “să dormi o noapte cu părinţii la Mangalia şi o alta apoi la Mamaia Sat, unde locuieşte familia -soţia şi cei doi copii”. Acest lucru se datorează faptului că primarul de la Mangalia este nevoit să-şi împartă timpul între obligaţiile de serviciu şi viaţa personală.
 ziarultimpul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu