sâmbătă, 10 august 2013

„Colecționari” de somații, peste 160 de agenți economici funcționează ilegal și refuză să plătească taxele de autorizare


Joi, 8 august, Șefa Poliției Locale, Mihaela Andrei a semnat aproximativ 170 de somații adresate agenților economici care au ”uitat” să-și ridice autorizațiile ori care nu și-au completat dosarele depuse la Primărie în vederea intrării în legalitate. Este vorba despre o a doua serie de atenționări, prima măsură de acest gen fiind luată în urmă cu câteva săptămâni și care a avut efect în proporție de numai 20%. Așa se face că dintre cei care au fost somați inițial, doar câțiva au luat de bune actele primite, astfel că s-au prezentat la Serviciul Taxe și Impozite pentru a-și achita datoriile în vederea autorizării. Cea mai mare parte a agenților economici, și-au văzut însă de treburile lor, continuând să deruleze diverse activități fără să dețină autorizații. „Joi, am demarat a doua etapă de trimitere a somațiilor, numărul total al acestora fiind de 168. Dintre acestea, 128 au ca obiect neridicarea autorizațiilor semnate de la Primărie, restul făcând referire la completarea dosarelor depuse în vederea funcționării în conformitate cu prevederile legale. Ne luptăm cu morile de vânt, nici somațiile și nici amenzile nu-i determină pe agenții economici să se conformeze. Aceștia preferă să funcționeze ilegal, să nu-și achite taxele și impozitele care se impun, derulând, astfel, comerț după bunul plac. De asemenea, un număr destul de mare de mici întreprinzător nici nu s-au deranjat să depună documentele în vederea autorizării, deși desfășoară activități comerciale atât în oraș, cât mai ales în stațiuni. Controalele zilnice nu îi sperie, cei în cauză revenind a doua zi în zonele cu vad comercial pentru a-și vinde produsele, de multe ori, pe domeniul public și în condiții improprii”, a declarat Șefa Poliției Locale, Mihaela Andrei.
Iată, ceea ce se precizează în somațiile expediate agenților economici care ocolesc plătirea dărilor către stat: „Vă atenționăm ca în termen de 3 zile lucrătoare, să vă ridicați autorizația de funcționare emisă de Primăria Mangalia. Funcționarea fără autorizație constitue contravenție conform art. 53, lit. a din HCL 44/2006 modificată cu HCL 86/2008 și se sancționează cu amendă de la 1000 la 2500 de lei”.
Mai trebuie spus faptul că reprezentanții Compartimentului Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale, identifică aproape zilnic, în timpul verificărilor pe teren, lucrări neautorizate, executate pe spații publice ori extinderi haotice pentru care, evident, nu există avize.
editiadesud.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu